Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συγκέντρωση - προμήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ

Ο Ορέστης Κολοζώφ
Ο Ορέστης Κολοζώφ
Προμήνυμα της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Απρίλη, ήταν η χτεσινοβραδινή προεκλογική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη και η μαχητική πορεία που ακολούθησε στην πόλη. Εκατοντάδες Εβρίτες με την παρουσία τους δήλωσαν την απόφαση του αγωνιζόμενου λαού να κάνει το βήμα εκλογικής στήριξης του Κόμματος και ενίσχυσης του Μετώπου, για να μπορεί να παρέμβει στις εξελίξεις και να τις καθορίσει στο μέλλον με βάση το δικό του συμφέρον.

Η παρουσία του λαού της περιοχής ήρθε να ενισχύσει το κλίμα αισιοδοξίας που μετέφερε ο Ορ. Κολοζώφ στην ομιλία του αναφερόμενος στη νικηφόρα πορεία των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, ως αποτέλεσμα της συνεπούς αγωνιστικής του δράσης.

«Πάμε σ' αυτές τις εκλογές με ψηλά το κεφάλι. Με ήσυχη τη συνείδησή μας ότι όλα αυτά τα χρόνια κάναμε το καθήκον μας προς τον ελληνικό λαό. Παλέψαμε για τα συμφέροντά του, αντισταθήκαμε για να μην περάσει η λαίλαπα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αντισταθήκαμε στην πολιτική των μονοπωλίων. Ολα αυτά τα χρόνια παλέψαμε για να βάλουμε φραγμό στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, για τη συσπείρωση του λαού μας, τη χειραφέτησή του, την απαλλαγή του από κάθε μοιρολατρία, από κάθε πολιτική συναίνεσης και συμβιβασμού. Ασκήσαμε ουσιαστική αντιπολίτευση. Οχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Με τους κομμουνιστές να παλεύουν στην πρώτη γραμμή, με τους αγρότες, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους αυτής της χώρας. Αυτή η πολύμορφη δράση και στον κοινωνικό τομέα, αυτή η πατριωτική και διεθνιστική δράση του Κόμματός μας, βρίσκει ανταπόκριση στον ελληνικό λαό», είπε ο Ορ. Κολοζώφ.

Και στη συνέχεια, περιγράφοντας το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται και το στόχο που αυτό έχει, σημείωσε: «Η άνοδος της επιρροής του Κόμματός μας έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση αλλά και τους ιμπεριαλιστές προστάτες της. Γι' αυτό τον τελευταίο καιρό έχουν εξαπολύσει μια μεγάλη αντικομμουνιστική επίθεση. Επίθεση ενάντια στα ενωτικά ψηφοδέλτια του Κόμματός μας. Επιδιώκουν να αποκόψουν το ΚΚΕ από τους συμμάχους τους. Να το αποκόψουν από τις συμμαχίες που δημιουργεί με οργανώσεις και παράγοντες, οι οποίοι έχουν ταχθεί κατά της παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης Πραγμάτων και αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ εκείνη τη δύναμη που μπορεί να συμβάλλει στην οργάνωση της αντίστασης και της πάλης του ελληνικού λαού».

Αναφέρθηκε στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Στις δίκες χιλιάδων αγροτών, μαθητών, στις διώξεις κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που αντιτάχθηκαν στο βάρβαρο πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και στη συμμετοχή της χώρας μας. Χαρακτήρισε «δίκη - ντροπή» τη σημερινή δίκη των 10 αγωνιστών αντιιμπεριαλιστών του Εβρου και σημείωσε: «Πρέπει να αναγνωριστεί ότι αυτοί ήταν πατριώτες που έκαναν το καθήκον τους. Ηταν Ελληνες που προσπαθούσαν να εκφράσουν τα συμφέροντα της χώρας μας. Ηταν διεθνιστές γιατί θέλανε να σταθούν δίπλα στο γιουγκοσλαβικό λαό».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος του ΚΚΕ στο νομό Εβρου, Πολύμερος Μουλούδης (Κομμουνιστική Ανανέωση), ο οποίος τόνισε: «Είμαστε μαζί γιατί δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το τέλος της ιστορίας, το τέλος των ιδεολογιών και το θάνατο του μαρξισμού που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού, τους αγρότες, τους μισθωτούς, τους μικρομεσαίους, πως μόνο μέσα από τη δημιουργία του λαϊκού Μετώπου θα αρχίσει η αντεπίθεση για μια άλλη κοινωνία. Οσο μαζικότερο γίνεται το Μέτωπο, τόσο δυναμικότερα θα αντιστέκεται, τόσες περισσότερες ελπίδες θα γεννάει για ένα καλύτερο αύριο, της ειρήνης, της δημιουργικής εργασίας, της ισότητας, του σοσιαλισμού».

Το ψηφοδέλτιο της μάχης, της σύγκρουσης και της αντίστασης που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό του Εβρου, παρουσίασε ο γραμματέας της ΝΕ, Δ. Κουκουράβας, και κάλεσε, τους κομμουνιστές, τους οπαδούς και όλους όσοι συσπειρώνονται γύρω από το Κόμμα να ριχθούν στη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε στις μέρες που απομένουν να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθεια ενημέρωσης του λαού για την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που θα ακολουθήσουν στη μετά ΟΝΕ εποχή. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό Εβρου είναι: Κώστας Ζησίδης, Μανόλης Λυρώνης, Πολύμερος Μουλούδης, Χρήστος Τρέλλης, Σταμάτης Τσικρικάς.

Η προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος μετατράπηκε σε μια μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση καταδίκης των αυταρχικών και τρομοκρατικών διώξεων της κυβέρνησης. Ακολούθησε πορεία, η οποία σάλπισε το κάλεσμα αντίστασης στην πόλη και προειδοποίησε για άλλη μια φορά πως σε «ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές».

Το ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης όπου δικάζονται οι 10 αγωνιστές αντιιμπεριαλιστές που πέρσι την ημέρα της 25ης Μάρτη ύψωσαν φωνή καταδίκης στους ιμπεριαλιστές και τη δολοφονική τους δράση στα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ