Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - Ζ. ΣΩΚΟΥ
«Είμαστε και θα είμαστε μπροστά στον αγώνα»

«Μόνο σε ένα "θα" μπορούμε να δεσμευτούμε με ειλικρίνεια, ότι σ' αυτόν τον αγώνα θα είμαστε μπροστά». Αυτή τη δέσμευση έδωσε χτες το πρωί η Ζωή Σώκου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο υπόλοιπο Αττικής, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε μαζί με τον Γιάννη Σταυρόπουλο, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στη Β' Αθηνών, στη φαρμακοβιομηχανία «ΚΑΝΑ», στο Ηράκλειο.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο εργοστάσιο, ο Γ. Σταυρόπουλος απευθυνόμενος στις εργαζόμενες, οι οποίες παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή τους δυο υποψήφιους βουλευτές, αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι αλλά και τα «καλά» που περιμένουν τους εργαζόμενους μετά τις εκλογές για να επιτύχει ο εθνικός στόχος της ΟΝΕ.

«Τι λένε σήμερα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας - συνέχισε - τι λένε για το 8ωρο, τσακίστε τα. Δεσμεύτηκαν να αποκρατικοποιηθούν τα πάντα. Λένε προκλητικά ότι το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα είναι γενναιόδωρο. Ρίχνουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο τζόγο, τα λεφτά μας δηλαδή». Καυτηρίασε το «κοινωνικό κράτος» του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δείτε εσείς που είστε γυναίκες τι έγινε ακόμα και με τις συντάξεις χηρείας, την οποία αν δεν έχεις κλείσει τα 40 δεν μπορείς να την πάρεις».

«Αν από αυτές τις εκλογές - κατέληξε - βγει δυνατό το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα για το λαό. Πρέπει να δώσουμε απάντηση. Εμείς έχουμε την πρόταση για τη συγκρότηση ενός λαΐκού μετώπου που πιστεύουμε ότι θα δώσει σοβαρά χτυπήματα σ' αυτήν την πολιτική».

Η Ζ. Σώκου με τη σειρά της τόνισε: «Μέχρι σήμερα έχει σημασία να έχουμε στο μυαλό μας ότι τίποτα δε μας χάρισε κανείς και έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε τις κατακτήσεις αυτές στα παιδιά μας. Είναι ξεκάθαρο ότι κυβέρνηση θα βγει. Το ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι αυτά που σκοπεύουν να εφαρμόσουν μετά τις εκλογές. Ηδη μέσα στο 2000 θα έχουμε την ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτά είναι δημοσιευμένα και έχει σημασία αν μετά τις 9 του Απρίλη θα υπάρχει δυνατή αντίσταση μέσα και έξω από τη Βουλή. Εμείς δεσμευόμαστε ότι και την επόμενη των εκλογών θα είμαστε στο δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ