Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χωρίς αντίκρισμα

Μπορεί η σεισμογόνα περιοχή της Πάρνηθας, να έδωσε ό,τι είχε να δώσει, αλλά τα επόμενα 25 χρόνια, οι πιθανότητες σεισμού στην Αττική, μέχρι και 6,5 Ρίχτερ, ανέρχονται στο 14%, ενώ διπλασιάζονται, για τα επόμενα 50 χρόνια. Οι εκτιμήσεις ανήκουν στον καθηγητή Κ. Μαρκόπουλο και ανακοινώθηκαν σε πρόσφατη ημερίδα, που έγινε στα Ανω Λιόσια. Φανερώνουν δε, την επιτακτική ανάγκη, να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης. Ανάγκη, βέβαια, που δεν υπάρχει μόνο για την Αττική, αλλά και για πολλές άλλες περιοχές, ουσιαστικά για όλη τη χώρα.

Δυστυχώς, όμως, οι κυβερνώντες αγρόν αγοράζουν... Εφτά περίπου μήνες έχουν περάσει από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτέμβρη και δεν έχουν βάλει μπροστά ούτε καν ένα πρόγραμμα ουσιαστικού, αντισεισμικού ελέγχου και θωράκισης των μεγάλων δημοσίων κτιρίων. Κι ας γνωρίζουν, πως η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος απαιτεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στις γιγαντο-αφίσες, όμως, τα τηλεοπτικά σποτ και τα πολύχρωμα πολυτελή φυλλάδια διαβάζουμε «Πρώτα ο Πολίτης» κι άλλα μεγάλα και ωραία λόγια. Συνθήματα και λόγια χωρίς κανένα αντίκρισμα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ