Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Μήνυμα λαϊκής συσπείρωσης με ενίσχυση του ΚΚΕ

Χτες, από την πλατεία Γεωργίου, που «ήταν γεμάτη απ' το νόημα που 'χε κάτι απ' τις φωτιές»

Η καρδιά του λαϊκού μετώπου χτύπησε δυνατά χτες το βράδυ στην Πάτρα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Εστειλε έτσι ένα ηχηρό μήνυμα λαϊκής συσπείρωσης γύρω από τα ενωτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και προπαντός νέοι της Πάτρας με τη συμμετοχή τους διατράνωσαν την απόφασή τους να στηρίξουν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο μάχης του ΚΚΕ στέλνοντας ξανά κομμουνιστή βουλευτή από την Αχαΐα στη Βουλή.

Η πλατεία Γεωργίου γέμισε από το νεανικό παλμό, τις σημαίες της ελπίδας και του αγώνα που κρατούσαν όλοι αυτοί που από κάθε γωνιά της πόλης συνέρρεαν προς το χώρο της συγκέντρωσης, μεταφέροντας μαζί την απόφασή τους να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Πριν ακόμα αρχίσουν οι ομιλίες «η πλατεία ήταν γεμάτη με το νόημα πού 'χε κάτι από τις φωτιές», που φλόγιζαν τις καρδιές των συγκεντρωμένων. «Εργάτη, άνεργε, κάνε το βήμα. ΤΩΡΑ ΚΚΕ», ήταν το μήνυμα που έστελνε το πανό της Εργατικής Αχτίδας. Απέναντι, η Σπουδάζουσα καλούσε τη νεολαία να ρίξει «ΜΑΥΡΟ στα κόμματα του ΝΑΤΟ και της ΟΝΕ» καθώς «η νεολαία ψηφίζει ΚΚΕ». Και πάνω απ' όλα, το μήνυμα ήταν ένα: «Κάνε το βήμα. ΤΩΡΑ ΚΚΕ - για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, για μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης».

Ο λαός πρέπει να δώσει φτερά και δύναμη στα ενωτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ γιατί στις 9 Απρίλη θα είναι νικητής μόνο αν αναδείξει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Μόνο τότε θα αποδείξει πως δεν είναι «ευκολόπιστος και πάντα προδομένος». Αυτό τόνισε στο χαιρετισμό της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία πρόσθεσε πως οποιοδήποτε άλλο μήνυμα θα είναι μήνυμα συνενοχής στην πολιτική της ΟΝΕ και στη βαρβαρότητα της νέας τάξης πραγμάτων. Η απάντηση του πλήθους ήταν άμεση: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι. Με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη». Η προτροπή αυτή μόνιμα «διέκοπτε» τον Σταύρο Κοντωνή, την Ζωή Παπαγιαννοπούλου και τον Παναγιώτη Κοσιώνη στη διάρκεια των ομιλιών τους.

Αποδείχτηκε έτσι πως το ΚΚΕ δε στηρίζεται σε ψήφο συναισθηματικό ή ψήφο φιλανθρωπίας, όπως σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, αλλά σε ψήφο αγωνιστικό, ψήφο καταδίκης του δικομματισμού και των επίδοξων εταίρων του, ψήφο που μετά τις 9 του Απρίλη θα δώσει νέα ορμή στη λαϊκή αντεπίθεση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ