Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΚΟΣΙΩΝΗΣ
Προτείνουμε σύγκρουση με την πολιτική της υποτέλειας

Στην ανάγκη άμεσης τιμωρίας όσων ευθύνονται για τα κλειστά εργοστάσια και βιοτεχνίες, την ανεργία και την κατάντια του νομού Αχαΐας ο οποίος «είναι μια μικρογραφία της ελληνικής πραγματικότητας», αναφέρθηκε στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Παναγιώτης Κοσιώνης.

Ο ομιλητής έκανε ένα θλιβερό απολογισμό της κατάστασης σημειώνοντας πως «η άλλοτε κραταιά Πάτρα βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι» καθώς «το κλείσιμο μεγάλων εργοστασιακών μονάδων αλλά και βιοτεχνιών έχει εκτοξεύσει την ανεργία στα ύψη. Η φτώχεια έχει μεγαλώσει. Καθημερινά αυξάνει ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια των κάδων. Τα προβλήματα ποιότητας ζωής οξύνονται. Η χρήση ναρκωτικών αυξάνει διαρκώς. Οι εργατοσυνοικίες έχουν εγκαταλειφθεί». Ο Π. Κοσιώνης αναφέρθηκε στους υπαίτιους της κρίσης οι οποίοι τολμούν να εμφανίζονται στην Αχαΐα και να μιλούν για «ανάπτυξη» όταν η πολιτική τους ήταν αυτή που μετέτρεψε την περιοχή σε «κρανίου τόπο». Κάλεσε τους Πατρινούς να γυρίσουν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά και στα κόμματα του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ που επιβουλεύονται μερίδιο από τη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής με συμμετοχή σε κυβερνήσεις συνεργασίας καθώς και σε τοπικό επίπεδο στηρίζουν αυτή την πολιτική με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία.

Απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές των «μονόδρομων» σημείωσε ο ομιλητής «η απάντηση έρχεται από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ» το οποίο προτείνει «τον άλλο δρόμο, αυτόν που δίνει προοπτική για το αύριο, το δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική της υποτέλειας, το δρόμο του λαϊκού μετώπου».

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ο Π. Κοσιώνης τόνισε πως αυτό αποτελείται από ανθρώπους γνωστούς στο λαό της Αχαΐας από τους αγώνες τους στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων της αγροτιάς, των ανέργων, των εργαζομένων, των χιλιάδων που όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στα γεράκια του ΝΑΤΟ στη διάρκεια του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Στο σημείο αυτό, ανέφερε, πως αναμένεται να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα στις 4 Απρίλη ο πρόεδρος της ΟΔ Γερμανίας για να ζητήσει δήθεν συγνώμη για τη ναζιστική θηριωδία ζητώντας στην ουσία άφεση αμαρτιών για το έγκλημα που διαπράττεται σήμερα από το ΝΑΤΟ με τη συμβολή και της Γερμανίας ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Τέλος, ο Π. Κοσιώνης κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την κάλπη για να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στην Αχαΐα από την πρώτη κιόλας κατανομή. Τα θερμά χειροκροτήματα και τα συνθήματα που τον διέκοψαν ήταν η απάντηση πως ο στόχος αυτός μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ