Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΝΤΙΜΠΕΪΤ
Δεν κάνουμε πολιτική διαφήμιση, τις θέσεις μας λέμε

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ντιμπέιτ και τη διαδικασία του, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε:

«Εκείνο το βράδυ δυστυχώς θα μιλάω σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο. Θα ήθελα να το δω. Θα είναι μια ξεκούραστη βραδιά. Δηλαδή, πιστεύει κανείς σοβαρά ότι ο ελληνικός λαός ή αν θέλετε οι άνθρωποι που έχουν μια ανοιχτή, ριζοσπαστική, προοδευτική σκέψη, που είναι ανοιχτά μυαλά, θα επηρεαστούν τώρα από το στημένο ντιμπέιτ με δυο ανθρώπους που θα απαντούν παράλληλα;

Και να σας πω κάτι; Με ερωτήσεις οι οποίες θα έχουν φτιαχτεί από πριν και ο καθένας θα έχει μάθει το μάθημά του; Να σας πω. Μια συζήτηση θα είχε αξία, εάν ήταν όλα άγνωστα. Με αυθόρμητες απαντήσεις. Αξία, όχι με την έννοια ότι θα έβγαιναν πολιτικά συμπεράσματα, θα είχε ένα ενδιαφέρον, τουλάχιστον για όσους ενδιαφέρονται να δουν σε ένα τέτοιο προσωπικό επίπεδο τις απαντήσεις.

Δυστυχώς θα είμαι στο Ηράκλειο της Κρήτης εκείνο το βράδυ και δε θα έχω την ευκαιρία.

Εμείς πάντως - σας το λέω ειλικρινά - σε όσες συνεντεύξεις πάμε, δεν υπάρχει καμία προσυνεννόηση. Μάλιστα, μια ή δυο φορές μου λένε οι δημοσιογράφοι "ενδιαφέρεστε να σας ρωτήσω κάτι;". "Ενδιαφέρομαι να με ρωτήσεις ζητήματα τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να πούμε τις θέσεις μας για μια σειρά προβλήματα", του απαντώ.

Ουδεμία συνεννόηση, ούτε και τη θέλουμε. Και εξάλλου, εμείς δε στήνουμε, δεν κάνουμε πολιτική διαφήμιση, λέμε τις θέσεις μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ