Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αν δεν αντιδράσουμε, αύριο θα είναι αργά»

Είκοσι δύο εργαζόμενοι του ΕΤΜΟΑ ΥΠΕΧΩΔΕ υπογράφουν δήλωση στήριξης του ΚΚΕ

Την απόφασή τους να στηρίξουν το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές εκφράζουν σε κοινή τους ανακοίνωση 22 εργαζόμενοι στο ΕΤΜΟΑ - ΥΠΕΧΩΔΕ (Ειδικό Ταμείο Μονίμων Οδοστρωμάτων Αττικής), στην οποία σημειώνουν: «Το τελευταίο διάστημα οξύνονται τα παλιότερα και δημιουργούνται νέα προβλήματα πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Η εφαρμοζόμενη πολιτική στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, της ΟΝΕ και της νέας τάξης πραγμάτων επιδεινώνει τη ζωή των εργαζομένων των πλατιών λαϊκών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας».

Αναφορικά με την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι τονίζεται στην ανακοίνωση: «Οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, το οκτάωρο οδεύει στην κατάργησή του. Δημοκρατικές κατακτήσεις και κοινωνικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα ρίχνονται βορά στις πολυεθνικές. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αντιμετωπίζονται με επεμβάσεις των δυνάμεων καταστολής. Παραβιάζονται και οι ελάχιστες εγγυήσεις της αστικής δημοκρατίας».

Εντονα όμως καυτηριάζουν και τη γενικότερη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Υπογραμμίζεται: «Προωθείται παραπέρα η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο όνομα του ΝΑΤΟ και των υπερεθνικών κέντρων της ΕΕ. Η παραγωγική βάση της χώρας συρρικνώνεται και αφελληνίζονται οι στρατηγικής σημασίας υπηρεσίες, και όχι μόνο, που παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο. Ολα τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων για την παιδεία, υγεία, πρόνοια γίνονται εμπορεύματα και μόνο γι' αυτούς που μπορούν να τ' αγοράσουν. Το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων υποτάσσεται στα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».

Ολα τα παραπάνω, όπως σημειώνουν, «υποχρεώνουν κάθε προοδευτικό άνθρωπο να πάρει θέση δημόσια» και συνεχίζοντας υπογραμμίζουν την απόφασή τους: «Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο θεωρούμε ότι εάν και σήμερα δεν αντιδράσουμε μαζικά, αποφασιστικά και οργανωμένα, αύριο θα είναι αργά. Πιστεύουμε ότι είναι όσο ποτέ αναγκαία η συσπείρωση και συμπαράταξη με την αγωνιστική φωνή που δε συμβιβάζεται με την υπάρχουσα κατάσταση, έχει τη βούληση και τη δυνατότητα να αντιστρατεύεται αυτές τις επιλογές, που καλεί σε συστράτευση στην πράξη και καθημερινά για αφύπνιση και κινητοποίηση δυνάμεων προς όφελος του λαού και του τόπου, κι αυτή η φωνή είναι του ΚΚΕ».

Το κείμενο υπογράφουν οι: Αναστασία Αναγνώστου, Λ. Μπαλοδήμος, Μ. Βογιατζής, Αναστασία Ζιώγα, Ν. Φάντης, Ηλ. Αγγελόπουλος, Σπ. Κατσίβελας, Ελένη Μάντικα, Γ. Πατάκας, Ν. Τάτσης, Κ. Πάντζος, Ευ. Μαβγιτούδης, Γ. Κατσής, Ν. Περδικάλης, Δ. Δορυζάς, Γ. Φραράκης, Σ. Κωστόπουλος, Θ. Πατουλιάς, Ν. Κωνσταντόπουλος, Π. Νίκας, Γ. Νίκας, Ευ. Κότσιαλος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ