Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΕΣ
Με εμπιστοσύνη στις ταξικές δυνάμεις

Ηχηρή απάντηση στους εργολάβους, στους εφοπλιστές, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό αποτελούν τα αποτελέσματα των εκλογών, που ανακοινώθηκαν χτες, στην Ενωση Αμμοβολιστών, Καθαριστών, Βαφέων και συναφών ειδικοτήτων, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Παρά τη μεγάλη ανεργία που μαστίζει τον κλάδο, οι ψηφίσαντες αυξήθηκαν πάνω από 10%, ενώ για δεύτερη φορά, στο τιμόνι του σωματείου αναδείχτηκαν και μάλιστα κατά πολύ πιο ενισχυμένες, οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις του συνδυασμού της Εργατικής Αλληλεγγύης. Οσο για τον συνδυασμό της «Ανεξάρτητης Κίνησης» με επικεφαλής το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και «εκλεκτό» των εργοδοτών Θ. Στολτίδη, έχασε και σε ψήφους και σε έδρες.

Συγκεκριμένα ψήφισαν 330 εργάτες από τους 294 που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές. Από αυτούς οι 268, δηλαδή το 86,5% των ψηφισάντων, έδωσαν την ψήφο τους στην «Εργατική Αλληλεγγύη», ώστε να εκλέξει 8 έδρες στη νέα διοίκηση από 7 που είχε, 3 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και επίσης 3 στην Ομοσπονδία Μεταλλεργατών (ΠΟΕΜ). Η «Ανεξάρτητη Κίνηση» του Στολτίδη πήρε 42 ψήφους από 55 που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές, χάνοντας έτσι τη μία από τις 2 έδρες που είχε στη διοίκηση του σωματείου. Δεν εξέλεξε κανέναν αντιπρόσωπο.

Η «Εργατική Αλληλεγγύη» με ανακοίνωσή της, απευθύνει στον κλάδο, θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό, επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα είναι «σκληρή απάντηση» στην εργοδοσία και στους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και συμπληρώνει: «Στο κενό έπεσε η προσπάθεια εκβιασμού των συνειδήσεων και χειραγώγησης των ψήφων που επιχειρήθηκε από πολλούς εργολάβους του κλάδου μας» προκειμένου να στηρίξουν τους ανθρώπους τους. Τονίζει ότι οι αμμοβολιστές με την ψήφο τους έστειλαν σαφές μήνυμα να συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά η αγωνιστική πορεία του σωματείου και υπογραμμίζει: «Δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων». «Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και μόνο μέσα από την ενότητα και την αγωνιστική συσπείρωση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, θα μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις μας και να διεκδικήσουμε λύσεις για τα οξυμένα προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ