Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αποφασίζουν το Σάββατο για τη συνέχεια

Το ερχόμενο Σάββατο 11 Οκτώβρη πρόκειται να λάβουν οριστικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την 24ωρη προειδοποιητική απεργία που πραγματοποίησε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας προχτές και την ολοκλήρωση χτες της 48ωρης απεργίας της ΟΛΜΕ.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με ψήφους της πλειοψηφίας εγκρίθηκε πρόταση για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στα τέλη Οκτώβρη ή αρχές Νοέμβρη, σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο, μετά από συνεννόηση με το ΔΣ της ΔΟΕ. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, προτείνεται συνέχιση των απεργιών από 18 Νοέμβρη με επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ανά βδομάδα.

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ σχολίασε ότι η εισήγηση της πλειοψηφίας στην ουσία αποτελεί αποκλιμάκωση και όχι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και πρότεινε δύο απεργιακά βήματα αρχικά για τις 22 - 23 Οκτώβρη, συνέχεια στις 4 - 5 Νοέμβρη και νέα γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 8 Νοέμβρη για κλιμάκωση με απεργίες ανά βδομάδα.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή ολοκληρώνεται ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων των διδασκαλικών συλλόγων που συζητούν πρόταση του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για 48ωρη απεργία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στις συνελεύσεις, δίνοντας ταξικό προσανατολισμό στον αγώνα και προβάλλοντας ολοκληρωμένα τα αιτήματα ρήξης με το σημερινό σχολείο της αγοράς για την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ