Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ευαγγελισμός» με επείγοντα στον αέρα

Οι πλευρές της νέου τύπου διοίκησης με το επιχειρηματικό μάνατζερ «ωρίμασαν» στον «Ευαγγελισμό», όπως αποκαλύφθηκε στη χτεσινή συνάντηση του σωματείου των εργαζομένων με το διοικητή Π. Αλεξόπουλο.

Στη συνάντηση αποκαλύφθηκε ότι ο διοικητής έκανε περικοπή των κονδυλίων για υπερωρίες και έτσι εμφανίζεται με πλεόνασμα. Μάλιστα εμφανίστηκε ως γαλαντόμος λέγοντας ότι το πλεόνασμα θα το διαθέτει ως «μπόνους» στους εργαζόμενους ή να πληρώσει τα χρωστούμενα ρεπό που οφείλονται στη μεγάλη έλλειψη του προσωπικού. Πρόκειται για επιλογή που παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα.

Πάντως, το σωματείο των εργαζομένων αντιτάχθηκε κάθετα σε αυτή την επιλογή, τονίζοντας ότι πρέπει να διατεθεί για την κάλυψη των πραγματικών υπερωριών και της υπερεργασίας των εργαζομένων.

Τα επείγοντα του «Ευαγγελισμού» παραμένουν στον αέρα καθώς -σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου - δεν έχει οριστικοποιηθεί αν θα κλείσουν όλα για επισκευή ή θα κλείσουν τμηματικά. Η απάντηση που πήραν οι εργαζόμενοι ήταν ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί απ' τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή.

Τέλος, αναπάντητο έμεινε το ερώτημα των εργαζομένων για την αντικατάσταση των πανεπιστημιακών κλινικών - σε προσωπικό και υποδομές - που θα μεταφερθούν απ' τον «Ευαγγελισμό» στο «Αττικόν» Νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ