Κυριακή 24 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ατρόμητος» ο Ιταλός υπουργός

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το Ιράκ είναι λιγότερο επικίνδυνο μέρος απ' όσο μπορεί να φανταστεί κανείς, ακόμα και μετά τη βομβιστική επίθεση στο αρχηγείο του ΟΗΕ στη Βαγδάτη, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Αμυνας Αντόνιο Μαρτίνο στην εφημερίδα «Corriere della Sera». Σύμφωνα με τον Μαρτίνο, η βία στο Ιράκ περιορίζεται κατά κύριο λόγο σε μια ζώνη 80 χιλιομέτρων γύρω από τη Βαγδάτη, όπου δρουν μερικές χιλιάδες νοσταλγοί του Σαντάμ Χουσεΐν.

«Η κατάσταση στο Ιράκ είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη απ' ό,τι στο Αφγανιστάν», έκανε σαφές ο υπουργός. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία έχει στείλει περίπου 3.000 στρατιώτες της στο Ιράκ και 1.500 στο Αφγανιστάν. Ο Μαρτίνο δήλωσε πάντως ότι ανησυχεί περισσότερο για τους τελευταίους παρά για τους πρώτους!

Δε θα περίμενε κανείς βεβαίως από τον Ιταλό υπουργό να εκφράσει την ανάγκη τερματισμού της κατοχής ως την αιτία δημιουργίας αυτών των φαινομένων. Θα περίμενε όμως ότι αξιωματούχος αυτής χώρας που έχει τέτοια παρουσία σε δυνάμεις κατοχής σε 2 διαφορετικές χώρες θα ήταν τουλάχιστον πιο μετρημένος στα λόγια του...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ