Κυριακή 24 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι υποσχέσεις Νασιώκα

Αλλά, για το κατά πόσο τηρούνται οι κυβερνητικές υποσχέσεις για αναβάθμιση του ΕΣΥ, φαίνεται από την κατάληξη που έχουν τα τάματα του υφυπουργού Υγείας, Εκτ. Νασιώκα, για συγκεκριμένα έργα και μέτρα στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Στις αρχές του περασμένου Μάη, λοιπόν, ο Λαρισαίος υφυπουργός Υγείας, σε πανθεσσαλική σύσκεψη με τους νομάρχες, τους δημάρχους των πρωτευουσών πόλεων και τους προέδρους των ΤΕΔΚ, ανακοίνωσε μέτρα για αναβάθμιση των νοσοκομείων της Θεσσαλίας. Για το Νοσοκομείο των Τρικάλων - ένα από τα πιο υποβαθμισμένα στη χώρα, για τη λειτουργία του οποίου, όλως περιέργως, περηφανεύονται ο διοικητής του Σπ. Αποστολόπουλος και κάποιοι συνδικαλιστές προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ! - υποσχέθηκε ότι:

  • Σε 10 μήνες θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κτιρίου.
  • Σε 3 μήνες θα λειτουργήσει αξονικός τομογράφος.
  • Σε 8 μήνες θα λειτουργήσει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, (ΤΕΠ).

Εκτοτε πέρασαν περί τους τέσσερις μήνες και ΤΙΠΟΤΑ απ' ό,τι υποσχέθηκε ο υφυπουργός δεν υλοποιείται. Το νέο κτίριο, που καθυστέρησε πολύ να ξεκινήσει, φαίνεται ότι θα καθυστερήσει κι άλλο να ολοκληρωθεί, ενώ μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται και στη θέσπιση του νέου Οργανισμού. Αξονικός τομογράφος και ΤΕΠ δε φαίνονται στον ορίζοντα, ενώ παραμένουν οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε τεχνολογικό εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ