Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Χλιαρή» αντίδραση για τον φυλακισμένο φοιτητή στην Αγγλία

Ανάλογη στάση, με αυτήν που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στην περίπτωση των Βρετανών, που είχαν «χόμπι» να φωτογραφίζουν ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια, αναμένει, μάλλον μάταια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας από τη βρετανική κυβέρνηση για την περίπτωση του Ελληνα φοιτητή, ο οποίος έχει προφυλακιστεί με βάση το βρετανικό αντιτρομοκρατικό νόμο.

Χτες, στις δηλώσεις του, ο Χρ. Πρωτόπαππας είπε ότι ο Ελληνας πολίτης κατηγορείται, με βάση το βρετανικό νόμο, για υποκίνηση σε τρομοκρατικές πράξεις και εγκωμιασμό τρομοκρατικών πράξεων. Η δίκη του Ελληνας πολίτη, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού.

Η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε χτες ο υπουργός Τύπου, «μελετά τα παραπέρα βήματά της και τις αντιδράσεις της» και πρόσθεσε ότι, «ως φαίνεται και ως αποδεικνύεται, ο Ελληνας πολίτης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Προφανώς είχε μια άποψη, η οποία βεβαίως είναι δική του - δε σημαίνει ότι συμφωνεί κανείς - αλλά είναι δική του άποψη και μια συμπεριφορά που τον κλείνει στη φυλακή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι καθένας θα τη χαρακτήριζε, ευκόλως, υπερβολική αυτήν την αντίδραση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ