Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Μάρτη 2003 - αριθ. φύλλου: 8522

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Περικυκλώνουμε το Πεντάγωνο σήμερα στις 5 μ.μ.

Μαχητικά συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σήμερα και το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα με διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, αντισυνόδους, συσκέψεις και περικύκλωση στρατιωτικών βάσεων. Αύριο η μεγάλη διαδήλωση από τα Προπύλαια στην αμερικάνικη πρεσβεία


ΣΕΛ.  9

«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ προς όφελος του λαού

Αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση για το τι είδους έκτακτα μέτρα χρειάζονται...

«Η σημερινή κατάσταση είναι τέτοια που δεν επιβάλλεται η λήψη έκτακτων μέτρων»! Σ' αυτή τη γραμμή αποφάσισε να κινηθεί, μετά το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, η κυβέρνηση Σημίτη, η οποία, αν και επεξεργάζεται διάφορα σενάρια και μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την ιμπεριαλιστική επίθεση στο Ιράκ, προτιμά να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αφού έτσι κι αλλιώς τα μέτρα που σχεδιάζει θα χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο τη θέση των εργαζομένων, μέσα στα πλαίσια της κρίσης των καπιταλιστικών οικονομιών.

Αποστομωτική ήταν, όμως, η απάντηση της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», αφού η κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων καθημερινά επιδεινώνεται από το κύμα ακρίβειας, την ανεργία και την αβεβαιότητα. Με χτεσινή της ανακοίνωση τονίζει ότι επιβάλλεται η λήψη έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης, μέτρων στοιχειώδους προστασίας των εργαζομένων, όπως:

  • Απαγόρευση των απολύσεων
  • Αμεσο «πάγωμα» των τιμών
  • Παροχή ουσιαστικών αυξήσεων στους εργαζόμενους
  • Πλήρης απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι απόφαση του ΟΗΕ που να τον «νομιμοποιεί»

ΣΕΛ.  3

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ Α. ΛΙΟΣΙΩΝ
Πολιτικές ευθύνες για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων

Μεγάλα έργα υποδομής δεν είναι κυρίως όσα εντυπωσιάζουν. Μεγάλα έργα έπρεπε να είναι και αυτά της διαχείρισης των απορριμμάτων, τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που επισκέφτηκε χτες τη χωματερή των Α. Λιοσίων επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος. Υπάρχουν, δήλωσε, τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία μέχρι σήμερα δεν προώθησε τη χωροθέτηση των ΧΥΤΑ ενώ, τεράστια ευθύνη έχουν και όσοι στηρίζουν αυτή την πολιτική και η ΝΔ και ο ΣΥΝ που είχαν και έχουν πλειοψηφία στους φορείς Αυτοδιοίκησης, αλλά και στον ΕΣΔΚΝΑ. Η χωματερή, επισήμανε, έπρεπε να έχει ήδη κλείσει.


ΣΕΛ.  30  -  31


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΟΧΙ στον πόλεμο λένε 19 πρυτάνεις

ΣΕΛ.  8
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

ΣΕΛ.  8
21 ΜΑΡΤΗ
Κλείνουν μαγαζιά και βιοτεχνίες οι ΕΒΕ

ΣΕΛ.  14
ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Στην παρανομία θέτει φιλοκουρδικά κόμματα

ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ