Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κορυφώνεται η κινητοποίηση για την απεργία

Κορυφώνεται η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ στις 21 του Μάρτη, όπως φάνηκε και από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των ΠΑΜΕ, «Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003», ΕΔΥΕΘ και Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου, για τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις και την απεργία στις 21 Μάρτη.

Σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ. πραγματοποιείται στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σύσκεψη σωματείων που καλεί το ΠΑΜΕ για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης.

Αναπτύσσοντας στη συνέντευξη τη θέση του ΠΑΜΕ για την ανάγκη κλιμάκωσης των λαϊκών κινητοποιήσεων και ιδιαίτερα των εργαζομένων, ενάντια στον επερχόμενο πόλεμο και την επίθεση κεφαλαίου - ΕΕ κατά των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, ο Κώστας Αβραμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην απεργία και συγκέντρωση στις 21 Μάρτη, στην οποία συμμετέχει και το ΕΚΘ, καθώς και στην πρωτοβουλία Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και σωματείων για κήρυξη 24ωρης απεργίας την πρώτη μέρα του πολέμου.

«Μόνο οι λαοί με το ξεσηκωμό τους μπορούν να ανακόψουν την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού», τόνισε ο Κ. Αβραμόπουλος. «Την πρώτη ημέρα του πολέμου θέλουμε η Θεσσαλονίκη να είναι ένα απέραντο συλλαλητήριο», πρόσθεσε.

Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία στις 21 Μάρτη, τόνισε, έχουν ήδη ανταποκριθεί δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία. Το περιεχόμενο που εμείς σαν ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δίνουμε σ' αυτόν τον αγώνα, υπογράμμισε ο Κώστας Αβραμόπουλος, θα μπορούσε να συμπυκνωθεί σε δυο γραμμές: «Λέμε όχι στο νέο επεκτατικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο, λέμε όχι στον ακήρυχτο πόλεμο, στον πόλεμο χωρίς όπλα, δηλαδή, ενάντια σε βασικές, θεμελιακές μας κατακτήσεις, όπως το δικαίωμα στη σταθερή και πλήρη απασχόληση, στη δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, στο δικαίωμα στην Παιδεία, στην Υγεία. Συντονίζουμε τα βήματά μας με τα εκατομμύρια των συναδέλφων μας σε όλον τον κόσμο που αγωνίζονται για δυο βασικές αξίες: Για το δικαίωμα της ειρήνης, για το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν οι ίδιοι για το παρόν και το μέλλον της χώρας τους».

Στη Βόρεια Ελλάδα

Μέχρι τώρα συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 21 Μάρτη, από το χώρο της Β. Ελλάδας, έχουν αποφασίσει τα Εργατικά Κέντρα Θεσσαλονίκης και Νάουσας και τα πρωτοβάθμια σωματεία: Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Δέρματος, Τεχνικοί Ανελκυστήρων Β. Ελλάδας, Ενωση Βαφέων, Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων στην Κοζάνη, Καστοριά, Κιλκίς, Καβάλα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου, το Σωματείο της ΚΟΜΟΤΕΞ στην Ξάνθη και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ