Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Η ανακοίνωση της ΔΑΣ

Στην ανακοίνωσή της, με αφορμή τη χτεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ, η παράταξη της ΔΑΣ σημειώνει:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, εκ μέρους της ΔΑΣ, προβάλαμε και ψηφίσαμε τα πραγματικά αιτήματα των εργαζομένων.

  • Προτείναμε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, για την Παρασκευή 21 Μάρτη με στόχους:
  • Την καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας
  • Την απόκρουση της έξαρσης των ανατιμήσεων, της ακρίβειας και των απολύσεων πριν ακόμα αρχίσει ο πόλεμος
  • Το πάγωμα των τιμών και την επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης με πραγματικές αυξήσεις για μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις και
  • Την πλήρη και σταθερή απασχόληση με 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απέρριψε τη θέση αυτή και με ψήφους της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΑΠ προχώρησαν στην ψήφιση απόφασης για πραγματοποίηση ολιγόωρης στάσης εργασίας, επειδή έτσι θέλει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων!!!

  • Αναδείξαμε ακόμα από την πλευρά μας, την απαίτηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για:
  • Κήρυξη απεργιακής απάντησης στην πρώτη μέρα του πολέμου, όπως και
  • Την ανάγκη αγωνιστικής στάσης απέναντι στον εντεινόμενο κρατικό και εργοδοτικό αυταρχισμό, στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, με στόχο να χτυπηθούν συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ώστε πιο ανώδυνα να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και κεφαλαίου.

Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, δέσμιοι της γραμμής του ταξικού εταιρισμού και της υποταγής, αρνήθηκαν την αποδοχή όλων αυτών των προτάσεών μας.

Με βάση όλες αυτές τις εξελίξεις, ως στελέχη του ΠΑΜΕ, απευθύνουμε έκκληση στα σωματεία, στις ομοσπονδίες, στα εργατικά κέντρα και στους ίδιους τους εργαζόμενους, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 21 Μάρτη.

Η απεργία αυτή επιβάλλεται να πάρει καθολικά, μαχητικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει, αν η γνήσια ταξική φωνή του ΠΑΜΕ φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε εργατογειτονιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ