Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Ετος για Ατομα με Αναπηρίες» είναι το 2003 και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε χάνει φιέστα για φιέστα. Οταν, όμως, έρχεται η ώρα της πράξης, «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε». Χτες, για μία ακόμα φορά, οι γονείς που έχουν αυτιστικά παιδιά προσπάθησαν να εξασφαλίσουν έστω μια συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, αλλά ούτε καν αυτό έγινε δυνατό. Από τις 4 Φλεβάρη κρατάει αυτή η κοροϊδία, όχι για λύση στο πρόβλημα, αλλά για μία και μόνο συνάντηση...

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, παρουσιάζει ειδυλλιακή την κατάσταση στο σχετικό τομέα. Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ διαφορετική. Οι υπάρχουσες δομές καλύπτουν όλα κι όλα μόνο 200 αυτιστικά άτομα, ή, με άλλα λόγια, το 1% των υπαρχουσών αναγκών. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, από το 1995 - 1997, για τη δημιουργία έξι κέντρων για τον αυτισμό, μειώθηκαν σε τρία, με το νόμο 2646/98 και τώρα δε λειτουργεί ούτε ένα!

Ολ' αυτά, βέβαια, δεν αποτελούν κάτι το καινοφανές, για την κυβέρνηση και την πολιτική της, είτε στον προαναφερόμενο τομέα, είτε σε οποιονδήποτε άλλο, που έχει σχέση με λαϊκές ανάγκες. Είναι καιρός, όμως, να βγάλουν συμπεράσματα και οι γονείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ