Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Διαφωνούν με τη διεύρυνση του ωραρίου

Την αντίθεσή της στα σχέδια διεύρυνσης του ωραρίου εργασίας των καταστημάτων, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η οποία δηλώνει ότι «δε θα επιτρέψει την ανατροπή του». Ωστόσο, η Ομοσπονδία δεν καθόρισε κάποια απεργιακή κινητοποίηση, παρόλο που δε διαφαίνεται προς το παρόν αλλαγή της κυβερνητικής τακτικής.

Στη συνεδρίαση της διοίκησης την περασμένη Τετάρτη, η ΔΑΣ είχε προτείνει συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Μάρτη. Οι υπόλοιπες παρατάξεις δέχτηκαν την πρόταση αποφεύγοντας να ορίσουν ημερομηνία. Ομως, στο δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας η προοπτική αγωνιστικής αντίδρασης του κλάδου περιορίζεται ακόμη περισσότερο, με την εξής διατύπωση: «να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πανελλαδικό επίπεδο και απεργιακές κινητοποιήσεις όταν και εφόσον αυτό παραστεί αναγκαίο».

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων τονίζει ότι «η κυβέρνηση κατ' επιταγή των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών και με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες επιχειρεί μια γενικευμένη ανατροπή του υφιστάμενου ωραρίου καταστημάτων». Προσθέτει ότι η ανατροπή αυτή θα ωφελήσει μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις και επισημαίνει: «με τη διεύρυνση του ωραρίου θα υπάρξει μια γενικευμένη επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων».

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, πως αντίθετα από τη θέση της ΔΑΣ ότι η σημερινή κατάσταση στο ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις είναι επίσης οδυνηρή για τους εργαζόμενους και οδηγεί σε νέες ανατροπές, η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας σιωπά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ