Παρασκευή 22 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Απεργία και συγκεντρώσεις την Κυριακή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από την κινητοποίηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης ενάντια στις μεθοδεύσεις επέκτασης του ωραρίου
Από την κινητοποίηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης ενάντια στις μεθοδεύσεις επέκτασης του ωραρίου
Απεργιακές κινητοποιήσεις με αιχμή το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας προετοιμάζουν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων στο Εμπόριο, την Κυριακή 24 Ιούνη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 15 Ιούλη σε όλη τη χώρα.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 24/6 στις 10.30 π.μ., στην πλατεία στο Μοναστηράκι, ενώ η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 10 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις στις 24/6 και στις 15/7 απευθύνουν επίσης οι Ομοσπονδίες, οι Ενώσεις και τα Σωματεία που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, ενώ στην Αττική κοινή δράση και πρωτοβουλίες σχεδιάζουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Την κινητοποίηση στο Εμπόριο στηρίζει και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τις κινητοποιήσεις, προχτές Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη στην Καλλιθέα, από την Ενωση ΕΒΕ, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και τον Σύλλογο Γυναικών της ΟΓΕ.

Στην ίδια κατεύθυνση, έχουν σχεδιαστεί και οι παρακάτω πρωτοβουλίες:

-- Πικετοφορία θα κάνουν σήμερα, Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στο κέντρο της Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ, με αφετηρία την πλατεία Μητροπόλεως.

-- Αύριο, Σάββατο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει μέρα δράσης στα σούπερ μάρκετ, με εξορμήσεις και περιοδείες σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων.

-- Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων προγραμματίζει εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Σήμερα, Παρασκευή, στα καταστήματα του ομίλου ΙΝΤΙΤΕΞ. Αύριο, Σάββατο, από το πρωί σε όλα τα καταστήματα στο κέντρο.

Παρέμβαση στο Ηράκλειο ενάντια στην επέκταση του ωραρίου

Παρέμβαση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (ΟΕΣΚ) πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ενάντια στις μεθοδεύσεις για την επέκταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, στις οποίες παίρνει μέρος η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μαζί με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) επιδιώκουν την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ, από την 1η Απρίλη μέχρι τις 30 Νοέμβρη, καθώς και το άνοιγμά τους τις Κυριακές.

Τον περασμένο Μάη, με τη δυναμική τους παρέμβαση στην Επιτροπή Εμπορίου της Περιφέρειας Κρήτης, όπου συζητιόνταν το θέμα, Σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων του νησιού πέτυχαν να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, ωστόσο η ΟΕΣΚ τη Δευτέρα 18/6 επανέφερε το θέμα σε συνεδρίασή της.

«Η επέκταση του ωραρίου και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι αίτημα που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στο εμπόριο», τονίζει η Ενωση και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουν την πάλη τους και τις εστίες αντίστασης στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ