Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
Αντιστέκονται στη εκποίηση παραλίας

Μαζική και δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες, Παρασκευή 24 Γενάρη, έξω από τα γραφεία της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου Αγίου Νικολάου, κάτοικοι της Ιεράπετρας και μαζικοί φορείς της πόλης μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δημοπρασία που θα γίνονταν εκεί χτες, για το ξεπούλημα μεγάλης έκτασης της παραλίας της περιοχής, γεγονός που έχει ξεσηκώσει το λαό της Ιεράπετρας που δηλώνει αποφασισμένος να μην το επιτρέψει.

Η δημοπρασία δεν πραγματοποιήθηκε, τελικά, χτες και οι κάτοικοι - μαζί με τη δημοτική Αρχή - έδωσαν το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για τη Δευτέρα 27 Γενάρη, οπότε έχει οριστεί νέα δημοπρασία για το δεύτερο κομμάτι της παραλίας συνολικής έκτασης 7.697,40 τμ.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως έχει προηγηθεί απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το 1999, με την οποία χωρίς δημοπράτηση και χωρίς να καταβληθεί κανένα ποσό στην ΚΕΔ - σύμφωνα με πληροφορίες - είχε παραχωρηθεί σε ιδιώτη τμήμα της παραλίας για την επέκταση της ξενοδοχειακής του νομάδας... Γεγονός που, καθώς μαθεύτηκε, εντείνει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής και της Δημοτικής Αρχής, που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη μετατροπή της παραλίας τους σε ιδιωτική πλαζ για τους λίγους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ