Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Πρόταση για αποφυλάκιση του Αν. Παπαναστασίου

Πρόταση να βρίσκεται εκτός των φυλακών Κορυδαλλού ο Αν. Παπαναστασίου, αλλά στις 3 Μάρτη που αρχίζει η δίκη για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» να κάθεται στο εδώλιο μαζί με τους άλλους συγκατηγορούμενούς του, έκανε ο εισαγγελέας Εφετών Κ. Καρούτσος. Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του τραπεζικού υπαλλήλου Αν. Παπαναστασίου, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και ζητά να του επιβληθεί χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για την υπόθεση θα αποφανθεί τις επόμενες μέρες το Συμβούλιο Εφετών.

Στο μεταξύ το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε χτες αίτηση εξαίρεσης του Ι. Σταμούλη, συνηγόρου των «Θεσπρωτών» (Κ. Καρατσώλη, Η. Κωστάρη και Π. Σερίφη), οι οποίοι ζητούσαν την εξαίρεση του εισαγγελέα Κ. Καρούτσου από την υπόθεση της τρομοκρατίας, γιατί στο παρελθόν είχε ενασχοληθεί με τη «17 Νοέμβρη».

Αλλά και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλάκης πρότεινε να απορριφθεί άλλη αίτηση αναίρεσης και πάλι του συνηγόρου των «Θεσπρωτών» Ι. Σταμούλη με την οποία ζητούσε να απορριφθούν διάφορες πράξεις της προανάκρισης, (δεν έπρεπε να υπάρχουν στη δικογραφία οι απολογίες που έδωσαν στην Ασφάλεια οι Θεσπρωτοί κλπ). Στην πρότασή του ο Ε. Κρουσταλάκης επισημαίνει ότι οι αντιρρήσεις των κατηγορουμένων έχουν απορριφθεί στο σύνολό τους από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών και πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους κατηγορούμενους το ένδικο μέσο της αναίρεσης και πως τέτοια δυνατότητα έχει μόνο ο εισαγγελέας.

Τέλος, για το φιάσκο της «Ριανκούρ» κατέθεσε χτες στον εφέτη Λ. Ζερβομπεάκο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Θ. Αναγνωστόπουλος. Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση της «Ριανκούρ» έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τη δικογραφία της «17 Νοέμβρη» και ερευνάται χωριστά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ