Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εναρξη προσλήψεων στο δημόσιο

Στάλθηκε χτες στους αρμόδιους φορείς η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος του νόμου

Σε προκηρύξεις για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα οι αρμόδιοι φορείς ύστερα από το «πράσινο φως» που τους δόθηκε χτες από το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Συγκεκριμένα ο Κ. Σκανδαλίδης έστειλε χτες σε όλα τα υπουργεία, όλες τις Γενικές και Ειδικές γραμματείες, όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τη Γενική Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Διευθύνσεις Προσωπικού των τραπεζών Ελλάδας και Αγροτικής, ερμηνευτική εγκύκλιο του Ν. 3051/2002 που αφορά το σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα. Η εγκύκλιος αυτή που αναμενόταν εδώ κι ένα μήνα, προβλεπόταν από το νόμο ως προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων σε φορείς του δημοσίου.

Επιγραμματικά θυμίζουμε ότι το νέο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο προβλέπει:

Για προσλήψεις με γραπτό διαγωνισμό, ο βαθμός των επιτυχόντων προσαυξάνεται αν ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοχος διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σε αντικείμενο συναφές προς το αντικείμενο της θέσης. Επίσης λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, η εμπειρία από εργασία στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα και η εντοπιότητα.

Για προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας λαμβάνονται υπόψη οι τίτλοι σπουδών (διδακτορικό δίπλωμα, μεταπτυχιακός τίτλος, βασικός τίτλος σπουδών κλπ.), η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, η γνώση ξένης γλώσσας και η εντοπιότητα.

Για την πλήρωση θέσεων υποχρεωτικής εκπαίδευσης λαμβάνονται υπόψη ο αριθμός των τέκνων του υποψηφίου, ο χρόνος ανεργίας, ο χρόνος εμπειρίας, η ηλικία και η εντοπιότητα.

Τέλος, σχετικά με την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού λαμβάνονται υπόψη ο χρόνος ανεργίας του υποψηφίου, ο αριθμός των τέκνων εφόσον ανήκει σε πολύτεκνη οικογένεια, ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων, ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, η ηλικία και η εμπειρία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ