Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
... τυφλώνει!

Με τη θέση του για το Κυπριακό το ΚΚΕ «γλιστράει ολοένα και περισσότερο σε μια εθνικίζουσα λογική»!

Η παραπάνω...φοβερή ανάλυση ανήκει στον κ.Ν. Κωνσταντόπουλο. Το δυστύχημα για τον ΣΥΝ και τον πρόεδρό του είναι ότι τέτοιου είδους εκτιμήσεις διατυπώνονται τη στιγμή που -εκτός από το ΚΚΕ- δεκάδες άνθρωποι της επιστήμης, των Γραμμάτων, της Τέχνης, της πολιτικής, τοποθετούνται με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο απέναντι στο «σχέδιο Ανάν» και σημειώνουν:

«Το αμερικανοβρετανικής έμπνευσης σχέδιο, το οποίο προωθήθηκε ως σχέδιο Ανάν, δε νομιμοποιεί μόνο τη διχοτόμηση με τη δημιουργία δυο ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών. Αποσκοπεί πολύ περισσότερο στην κατάλυση των ελευθεριών και του μη κατεχόμενου σήμερα τμήματος της Κύπρου...».

Αυτά τονίζονται, μεταξύ άλλων, στη διακήρυξη 90 και πλέον ανθρώπων της πολιτικής και της πνευματικής ζωής του τόπου, που δημοσιοποιήθηκε χτες. Μια διακήρυξη που τονίζει ότι «οφείλουμε να πούμε ΟΧΙ» σε αυτό το σχέδιο. Μια διακήρυξη που, μεταξύ άλλων, υπογράφεται από ονόματα όπως ο θεατράνθρωπος Κ.Γεωργουσόπουλος, ο καθηγητής Γ.Γραμματικάκης, ο Μ.Δρεττάκης και άλλους, και άλλους... Αλλά -κατά τον κ.Κωνσταντόπουλο- όλοι αυτοί «γλιστρούν σε μια εθνικίζουσα λογική»!

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας, λοιπόν. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το μέγεθος της «τύφλωσης», πού μπορεί να οδηγήσει ο «αριστερός» ΠΑΣΟΚισμός...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ