Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
«Yankees go home»!

Δυναμική διαδήλωση των Χανιωτών κατά της αμερικάνικης στρατιωτικής παρουσίας στο νησί

Από παλιότερη αντιπολεμική πορεία των κατοίκων των Χανίων στην αμερικάνικη βάση της Σούδας
Από παλιότερη αντιπολεμική πορεία των κατοίκων των Χανίων στην αμερικάνικη βάση της Σούδας
Με μαχητική και ιδιαίτερα δυναμική συγκέντρωση απάντησε ο Χανιώτικος λαός και η νεολαία του, χτες βράδυ, στους πληρωμένους δολοφόνους των ιμπεριαλιστών που «επέδραμαν» τις τελευταίες μέρες στην πόλη τους και συγκεκριμένα στη Σούδα, προετοιμάζοντας τις πολεμικές τους μηχανές για νέους βομβαρδισμούς σε βάρος του Ιρακινού λαού. Απάντησαν στην επίσκεψη αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ «Τζ. Ουάσιγκτον», που κατέπλευσε προχτές στη βάση της Σούδας με 5.500 Αμερικανούς στρατιώτες. Οι Αμερικανοί κατά την έξοδό τους στην πόλη των Χανίων προκάλεσαν το χανιώτικο λαό επιδιδόμενοι, κατά τα γνωστά, σε προπηλακισμούς και ξυλοδαρμούς ανύποπτων πολιτών.

Η συγκέντρωση που έγινε χτες, Τρίτη 3 Δεκέμβρη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των μαζικών φορέων της πόλης των Χανίων, ενάντια στον ΑμερικανοΝΑΤΟικό «στρατό κατοχής».

Με το πανό της «Δράση: Θεσσαλονίκης 2003» στην «κεφαλή» της πορείας που πρόβαλε τη λαϊκή απαίτηση: «Yankees Go Home - έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί» και τα συνθήματα των διαδηλωτών, όπως «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», ο Χανιώτικος λαός έκανε ξεκάθαρο πως δεν είναι διατεθειμένος να παραμείνει θεατής στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Διαδήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τη μετατροπή του νησιού σε βασικό ορμητήριο θανάτου από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε, πάλι, στη Δημοτική Αγορά όπου η Κίνηση «Δράση: θεσσαλονίκη 2003», κάλεσε όλους τους φιλειρηνιστές και τους μαζικούς φορείς σε σύσκεψη την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, στις 8 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο, για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία του Συλλαλητηρίου στις 12 Δεκέμβρη ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Κουκουλοφόροι» εν δράσει...

Αποθρασυμένοι από την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, Αμερικανοί μισθοφόροι, σαν τους κουκουλοφόρους την περίοδο της Κατοχής, έφτασαν στο σημείο να «καταδίδουν» Ελληνες πολίτες γιατί δεν τους συμπεριφέρθηκαν κόσμια, όπως ισχυρίζονται.

Κατά πληροφορίες μας, Χανιώτες πολίτες οδηγήθηκαν στο Τμήμα για αναγνώριση ως κατηγορούμενοι με υπόδειξη των Αμερικανών Ράμπο που υποστήριζαν ότι, τάχα, τους έδειραν, ενώ, στην πραγματικότητα, ήταν οι Αμερικανοί που έδειραν τους πολίτες των Χανίων. Μάλιστα, κάποιους από αυτούς τους συνέλαβαν με υπόδειξη των Αμερικανών Ράμπο οι ελληνικές αρχές!

Οπως σχολίαζαν δημοκρατικοί πολίτες, αγωνιστές της ειρήνης, αντιιμπεριαλιστές, πρόκειται για έσχατη υποτέλεια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία επιτρέπει στους επικυρίαρχους των ΗΠΑ να ξυλοφορτώνουν, να βρίζουν και να λεηλατούν τους πολίτες της χώρας που κυβερνά. Και το χειρότερο είναι ότι επιτρέπει να «τρέχουν» στα Αστυνομικά Τμήματα και διώκουν Ελληνες πολίτες, με υπόδειξη αυτών που δολοφονούν λαούς, σκοτώνουν καθημερινά χιλιάδες γυναικόπαιδα και είναι έτοιμοι να πνίξουν στο αίμα καθέναν που διαφωνεί στα δολοφονικά τους σχέδια.

Ωστόσο, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και ο αξιωματικός υπηρεσίας που μίλησε, χτες το απόγευμα, ο «Ρ», μας δήλωσαν πως δε γνωρίζουν καν για το γεγονός! Κι αυτό, όταν, είτε έτσι είτε αλλιώς, οι αμερικανοΝΑΤΟικοί στρατιώτες σαν «στρατός κατοχής» με την ανοχή της κυβέρνησης Σημίτη (που υπέγραψε τη συμφωνία περί ετεροδικίας...) έχουν μετατρέψει την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα μας σε βάση εξόρμησης για το ξεκλήρισμα ολόκληρων λαών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ