Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Eurokinissi

Eurokinissi

Πίσω από το δέντρο υπάρχει «δάσος»...

Στις σχολές του εξωτερικού, όταν οι καθηγητές μιλούν στους μαθητές τους για την εξέλιξη του σιδηροδρομικού δικτύου παγκοσμίως, τους προτρέπουν αν θέλουν να μάθουν πώς ήταν το σιδηροδρομικό δίκτυο τον 19ο αιώνα, να επισκεφτούν... την Ελλάδα.

Οπως, δε, επιβεβαιώθηκε χτες, αμέσως μετά τον εκτροχιασμό του τρένου στην Πελοπόννησο, αυτή η... τουριστική ατραξιόν θα συνεχιστεί. Ο αρμόδιος υπουργός, ερωτηθείς σχετικά ήταν σαφέστατος: «Το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Πελοπόννησο δεν προβλέπεται να εκσυγχρονιστεί διότι δεν προβλέπονται κονδύλια», ξεκαθάρισε ο κ. Βερελής!

Μην είμεθα, όμως, μεμψίμοιροι, όπως πολλάκις έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός. Δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος! Διότι τρένα μπορεί να μην έχουμε, αλλά έχουμε το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ευρώπη! Τι να το κάνεις το τρένο άμα έχεις το δέντρο με τα περισσότερα λαμπιόνια στην Ευρώπη! Η «ισχυρή Ελλάς», όπως βλέπετε, έχει τις δικές της προτεραιότητες.

Πράγμα που με το δικό του τρόπο το έχει πει, άλλωστε, και ο χτεσινός προσκεκλημένος του κ. Αβραμόπουλου. «Κουράγιο φίλε»! Ετσι δεν το λέει ο κ. Τόλης Βοσκόπουλος;..


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ