Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μπορούμε πολύ καλύτερα

Η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ από την Κυριακή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο απολογισμός της πρώτης μέρας δεν μπορεί να κριθεί ικανοποιητικός. Απέφερε την κάλυψη του πλάνου πανελλαδικά κατά 13,2%. Προκύπτει η αναγκαιότητα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα να ριχτούμε στη μάχη, καθιστώντας το ποσοστό της πρώτης μέρας τη βάση πάνω στην οποία κάθε Κομματική Οργάνωση, κάθε κομματικό μέλος και μέλος της ΚΝΕ, κάθε φίλος του Κόμματος μπορεί και πρέπει να οικοδομήσει έναν καλύτερο προγραμματισμό, σχεδιασμό και καλή οργάνωση της δουλιάς, που θα έχει στόχο και κατάληξη όχι μόνον την τελική κάλυψη αλλά και την υπερκάλυψη των ατομικών και συλλογικών πλάνων.

Η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης μάς είναι γνώριμη, παρόμοιες έχουμε δώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Η συλλογική και προσωπική εμπειρία υποδεικνύει τρόπους επίτευξης των στόχων και καταδεικνύει τη σπουδαιότητα του να δοθεί με αποφασιστικότητα, πίστη στις δυνάμεις μας και στο λαό, που δεν αρνήθηκε ποτέ τη συμβολή του, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που περνά, αφού γνωρίζει ότι, ενισχύοντας το ΚΚΕ, ενδυναμώνει τη δική του θέση, τα μετερίζια της πάλης για τα δικά του συμφέροντα. Η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης είναι πρωτίστως πολιτική μάχη, απαιτεί άνοιγμα πλατύ και διάλογο με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα πάνω στις θέσεις και στις προτάσεις του Κόμματος, αλλά και πάνω στο πώς αξιοποιούνται οι οικονομικές εξορμήσεις, τι ανάγκες καλύπτουν για τη δράση του ΚΚΕ και την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Αν διασφαλιστεί ένα τέτοιο περιεχόμενο είναι σίγουρο ότι θα συναντήσουμε και προθυμία και ανταπόκριση.

Κανείς δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες των λαϊκών στρωμάτων, στα οποία εμείς κυρίως απευθυνόμαστε, αλλά και τις δυσκολίες των ίδιων των κομμουνιστών και των Κομματικών μας Οργανώσεων. Απεναντίας, έχουμε πλήρη επίγνωση όλων των δυσκολιών. Ομως, έχουμε και την πεποίθηση ότι μόνο συγκρουόμενοι με τις δυσκολίες μπορούμε να βγούμε νικητές. Οπως έχουμε και την αισιοδοξία πως ταυτόχρονα με το δυνάμωμα των δεσμών μας με το λαό, δε θα αρνηθεί να ενισχύσει εκείνη την πολιτική δύναμη που με συνέπεια και σταθερότητα βρίσκεται καθημερινά και αταλάντευτα στο πλευρό του.

Τους επόμενους δύο μήνες αυτό που απαιτείται για να μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε για πλήρη επίτευξη των στόχων μας είναι σχεδιασμός και έλεγχος, άνοιγμα πλατύ με αποφασιστικότητα. Ανθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, σε κάθε χώρο δουλιάς, παντού, να σαλπίσει το κάλεσμα της οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, προϋπόθεση βασική για τη λειτουργία και την ανάπτυξη της δράσης του, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα πολλαπλά και σύνθετα καθήκοντα της εποχής μας, να αποκρούσει τις επιθέσεις που δέχεται. Η ευθύνη βαραίνει τις πλάτες όλων μας, όπως και η απαίτηση για ένταση των ρυθμών δουλιάς από σήμερα κιόλας. Καμία επανάπαυση, λεπτό το λεπτό, απ' αυτή τη στιγμή, όλοι στη μάχη της κάλυψης των πλάνων με τη δημιουργική ανησυχία που πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας μπροστά σε μεγάλα, όπως αυτό, στοιχήματα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ