Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (αταξία)
Υποσυνείδητο του... ασυνείδητου

Αναζητείται επειγόντως από την κυβέρνηση - και από όσους τη συντρέχουν, ο Σιγισμούνδος Φρόιντ για να εκφέρει γνώμη για το προετοιμαζόμενο Προεδρικό Διάταγμα νέων κωδίκων του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου που οδηγεί σε προληπτικό και κατασταλτικό έλεγχο της πληροφόρησης, σχετικά με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, και ιδιαίτερα τις «διαδηλώσεις», το περιεχόμενό τους, τα συνθήματα, δηλαδή την ίδια την ουσία και την κοινωνική τους υπόσταση.

Και αναζητείται ο Φρόιντ και οι νεότεροι της ψυχανάλυσης, γιατί στο προηγούμενο σχέδιο κωδίκων «δεοντολογίας» που έμεινε στο συρτάρι, αναφερόταν ότι «δεν επιτρέπεται - δηλαδή απαγορεύεται - η χρήση (από την τηλεόραση και τα έντυπα) - παραπλανητικών σκηνοθετικών τεχνασμάτων - (σ.σ. και τι θα γίνει ο ειδικός σκηνοθέτης των εφετζίδικων συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ;) - όπως και η χρησιμοποίηση μεθόδων ή τεχνικών που απευθύνονται στο ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ, ή εγγίζουν τα όρια του ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ!!!

Εδώ, δηλαδή, μιλάμε για πολύ «σοβαρά» πράγματα που θα μας ήταν πολύ χρήσιμος ο Φρόιντ, τη στιγμή μάλιστα που τις προάλλες ο αρμόδιος υπουργός μας, είχε αποφανθεί τελεσίδικα ότι δεν υπάρχουν ψυχοτρόπα φάρμακα ή άλλα μέσα επηρεασμού ή ελέγχου της συνείδησης...

Μ' αυτά τα ευτελή κόλπα και τις φραστικές περικοκλάδες, πάνε να καλύψουν την ολοφάνερη πρόθεση παρεμβατικών άγριων ελέγχων και καταστολής κοινωνικών δικαιωμάτων και συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας πληροφόρησης, την οποία μάλιστα, πρόσφατα έκοψε με το μαχαίρι ο αεριο-βόλος Πούτιν.

Και παραμερίζουν οι υποτακτικοί των διαπλανητικών εντολών, τον σαφέστατο και εναρμονισμένο προς τις διεθνείς και εθνικές διατάξεις, κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας που επεξεργάστηκαν τα δυο Πειθαρχικά Συμβούλια της Ενωσης Συντακτών και εγκρίθηκαν από το δημοσιογραφικό Σώμα, την Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΥ) και βέβαια από τους επαγγελματίες έντιμους δημοσιογράφους που απομονώνουν τα φερέφωνα - βαποράκια της παραπληροφόρησης.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ