Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμική εκδήλωση στη Χαλκίδα

Φωνή αντίστασης και καταδίκης εναντίον των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και όσων συμπορεύονται μαζί τους, ύψωσε προχτές το βράδυ ο λαός της Χαλκίδας σε ένα μαχητικό συλλαλητήριο, απαιτώντας το σταμάτημα των πολεμικών προετοιμασιών κατά του Ιράκ, λευτεριά στην Παλαιστίνη - εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και ζητώντας, παράλληλα, από την ελληνική κυβέρνηση να πει ΟΧΙ στον πόλεμο και να απεμπλακεί από κάθε πολεμική ενέργεια.

Οι φιλειρηνιστές της Χαλκίδας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Φορέων κατά του Πολέμου, στην οποία συμμετέχουν 15 φορείς, διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα: «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».

Δυναμικό «παρών» στη διαδήλωση έδωσε η νέα γενιά των φιλειρηνιστών, που, με τον παλμό, το πάθος και τη νεανική ορμή που τους διέκρινε, έστειλαν μήνυμα ειρήνης και ανυποχώρητου αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, ο εκπρόσωπος της Αντιπολεμικής Επιτροπής (από τη «Νεανική Δράση για την Ειρήνη»), Αντώνης Κούκουρας, στην ομιλία του τόνισε πως «σήμερα όλοι μαζί υψώνουμε τη φωνή μας κατά του πολέμου. Συντονιζόμαστε με τους λαούς και τα κινήματα κατά του νέου εγκλήματος που προετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές. Ενώνουμε τη φωνή μας και την πάλη μας με όλους τους άλλους λαούς για την ανατροπή της "νέας τάξης πραγμάτων"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ