Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το μοντέλο... «Το μοντέλο χαρακτηρίστηκε βελγικό γιατί το κύριο χαρακτηριστικό του είναι τα δύο μέρη. Αν ψάξετε γενικά στον κόσμο θα δείτε ότι ελάχιστες είναι οι ομοσπονδίες με δύο μέρη, μπορεί να μην υπάρχει ίσως και άλλη αυτή τη στιγμή... Ο κ. Ντενκτάς το απορρίπτει και επί θεωρητικής κι επί πρακτικής βάσεως... Θέλει δύο κράτη προς τα έξω, δύο φωνές προς τα έξω και δύο εθνικές κυριαρχίες» (Χρ. Ζαχαράκης -Ευρωβουλευτής της ΝΔ, πρώην πρέσβης- ΦΛΑΣ)

Ας τρέμουν...«Στην Τουρκία έγινε ένα πραξικόπημα των πολιτών... Πρόκειται για μια λαϊκή εξέγερση, για την κατάρρευση ενός συστήματος 75 ετών. Αυτή την εξέλιξη δεν πρέπει να την πάρουμε αψήφιστα. Πρέπει να δώσει αφορμή στους γραφειοκράτες, τους στρατιωτικούς και σε όλους εμάς να σκεφτούμε. Πρέπει να τρομάξει τους κύκλους της κοσμικής εξουσίας. Αξιζε το ΑΚΡ (σ.σ. το κόμμα του Ερντογάν) τη νίκη με τις πολιτικές που παρουσίασε; Πιστεύω πως όχι. Ομως, έγινε το σύμβολο της επιθυμίας για αλλαγή» (Μεχμέτ Αλι Μπιράντ -Turkish Daily News -ΝΕΑ)

Η "πίστη" του Μπους...«Ποια είναι η χώρα που σχεδόν το 50% των κατοίκων της πηγαίνει κάθε εβδομάδα στην εκκλησία (ναό, τζαμί ή συναγωγή); Ποια χώρα βλέπει να ξεφυτρώνουν συνεχώς εξωτικές θρησκευτικές οργανώσεις; Οι Ηνωμένες Πολιτείες φυσικά... Από τότε που ο Πρόεδρος Μπους δημιούργησε την Υπηρεσία Οργανώσεων με βάση την Πίστη, το όριο ανάμεσα στην εκκλησία και το κράτος γίνεται όλο και πιο θολό. Και η βαρύτητα των οπαδών της θρησκευτικής Δεξιάς όλο και πιο μεγάλη» (Μιχ. Μητσός -ΝΕΑ)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ