Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέντευξη του Δ. Τσοβόλα για τις πολιτικές εξελίξεις

«Στο παρασκήνιο μεθοδεύεται το κλείσιμο και όχι η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες το μεσημέρι, για τα εθνικά θέματα και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Δ. Τσοβόλας ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία συνδέουν απολύτως την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ κατά απαράδεκτο τρόπο με το κλείσιμο του Κυπριακού, με τη μορφή της Συνομοσπονδίας και όχι της Ομοσπονδίας». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κάλεσε «την κυβέρνηση, αλλά και την ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που, ενώ γνωρίζει τι μεθοδεύεται στο παρασκήνιο, χαρακτήρισε ως θετική την εξέλιξη στο Κυπριακό», «να συναισθανθούν τις μεγάλες εθνικές τους ευθύνες», «να ασχοληθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να προστατεύσουν τα εθνικά συμφέροντα».

Επίσης, ο Δ. Τσοβόλας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα καλέσει τα κόμματα της Αριστεράς σε κοινή σύσκεψη. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ προχώρησε σ' αυτήν τη δήλωση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά «με την πρόταση που έκανε ο Ν. Κωνσταντόπουλος για διάλογο, με θέμα τη δημιουργία ελληνικού κοινωνικού φόρουμ και κοινή παρουσία όλων των δυνάμεων της αριστεράς σ' αυτό».

Συγκεκριμένα, ο Δ. Τσοβόλας είπε: «Ασφαλώς και περιμένουμε, αυτήν την προσπάθεια την κάνουμε αρκετό καιρό και η ηγεσία του ΚΚΕ να δει με την απαιτούμενη ευαισθησία και προσοχή αυτήν την πρόταση του κ. Κωνσταντόπουλου, με την οποία συμφωνούμε απόλυτα, αρκεί να γίνει πράξη.

Με αφορμή αυτήν την ερώτηση, θα ανακοινώσω και κάτι σήμερα. Είναι στο σχεδιασμό μας τις επόμενες μέρες να καλέσω, ως πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, επίσημα, στα πλαίσια της απόφασης που είχαμε πάρει στο συνέδριό μας, τις ηγεσίες του Συνασπισμού και του ΚΚΕ και των άλλων αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που είναι εκτός Βουλής και Κινήσεων, προκειμένου να βάλουμε επί τάπητος, σε κοινή σύσκεψη, σε επίπεδο ηγεσίας, τα θέματα αυτά με τον πιο σύντομο και αποτελεσματικό τρόπο.

Αν δεν ανταποκριθούν, ας αναλάβουν και τις ευθύνες των πράξεών τους, ενώπιον του ελληνικού λαού και κυρίως του δημοκρατικού, προοδευτικού και αριστερού, των αριστερών πολιτών.

Εμείς θα επιμείνουμε στο να τα βρουν, να ξεχάσουν, γιατί το απαιτεί η συγκυρία και τα συμφέροντα του προοδευτικού λαϊκού κινήματος, εκείνα που μας χωρίζουν. Είναι πολλά εκείνα που μας ενώνουν και που μπορεί να μας οδηγήσουν στο να διαμορφώσουμε ένα ισχυρό και ελπιδοφόρο με δυναμική στον ελληνικό λαό, αντινεοφιλελεύθερο πατριωτικό μέτωπο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ