Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Επιβεβλημένη η συνεργασία

Ως θετικά αποτιμά τα εκλογικά αποτελέσματα τόσο για το ΔΗΚΚΙ όσο και για τους συνδυασμούς συνεργασίας με το ΚΚΕ και άλλες δημοκρατικές προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Παρασκευής πριν την έναρξη της συνεδρίασης της ΠΓ του κόμματος.

Ο Δ. Τσοβόλας επισήμανε εντούτοις πως χρειάζεται ακόμα πολλή δουλιά και κυρίως διεύρυνση του αντινεοφιλελεύθερου, προοδευτικού, πατριωτικού, κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ώστε να σχηματιστεί ένας ισχυρός πόλος απέναντι στο δικομματικό πόλο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

«Μόνο έτσι - ανέφερε - θα μπορέσει να υπάρξει ελπίδα και προοπτική για το μέλλον», για το οποίο ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος.

Οι εκτιμήσεις του Δ. Τσοβόλα συνάδουν με αυτές στις οποίες κατέληξε η ΠΓ, η οποία θεωρεί ότι τα αποτελέσματα των εκλογών ενισχύουν τη θέση πως η συνεργασία δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών πολιτικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων είναι επιβεβλημένη και κατά συνέπεια το ΔΗΚΚΙ θα συνεχίσει τις σχετικές πρωτοβουλίες. Τέλος, καλεί όλους να συμβάλουν ουσιαστικά στη στήριξη και διεύρυνση του αντινεοφιλελεύθερου μετώπου που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανατροπή του δικομματισμού που οδήγησε στη μεγάλη ανεργία, στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και στην εξαθλίωση του εργαζόμενου ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ