Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακάλεσε τη μήνυση κατά του «Ρ» ο Ε. Γιαννόπουλος

Επαυσε οριστικά χτες η ποινική δίωξη κατά του Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντή του «Ριζοσπάστη» και του Στέφανου Λουκά, μέλους της ΚΕ και εκδότη, αφού ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός -μέσω των δικηγόρων του- ανακάλεσε τη μήνυσή του, κατά των υπευθύνων της εφημερίδας, ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών. Θυμίζουμε, ότι η μήνυση είχε υποβληθεί εδώ και τρία περίπου χρόνια και αφορούσε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας, σχετικά με την τότε δίκη Ευάγγ. Γιαννόπουλου κατά Θ. Κατριβάνου. Στο χρονικό αυτό διάστημα η υπόθεση είχε φτάσει αρκετές φορές στο ακροατήριο, αλλά είχε αναβληθεί κατόπιν αντίστοιχων αιτημάτων του μηνυτή και παρ' ότι οι υπεύθυνοι του «Ριζοσπάστη» είχαν εξαρχής υπογραμμίσει, ότι η εφημερίδα έκανε αυτό, που θεωρούσε ότι είχε δικαίωμα και υποχρέωση να κάνει προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού. Χτες ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος ανακάλεσε τη μήνυσή του, αποδεχόμενος τη δήλωση που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι του «Ριζοσπάστη» μέσω των συνηγόρων τους. Η δήλωση έχει ολόκληρη ως εξής:

«Στα από 11/12/1999 και 17/12/1999 φύλλα της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" δημοσιεύτηκαν κείμενα, που αναφέρονταν στη γνωστή υπόθεση για την οποία ο τ. υπουργός και βουλευτής κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος καταμήνυσε τον κ. Θεόδωρο Κατριβάνο για συκοφαντική δυσφήμιση και όπως είναι γνωστό η σχετική δίκη διεξήχθη σε πρώτο βαθμό και ο κ. Θ. Κατριβάνος καταδικάστηκε και άσκησε έφεση, η οποία εισέτι δεν έχει εκδικαστεί.

Επίσης, δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα μας κείμενα την 22/12/1999, 31/12/1999, 4/1/2000, 5/1/2000, 6/1/2000 και 8/1/2000 που αναφέρονταν στην ίδια υπόθεση και θεωρούμε ότι είχαμε και δικαίωμα και υποχρέωση να δημοσιεύσουμε προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, ενώ, ταυτοχρόνως, ουδεμία πρόθεση υπήρξε να θίξουμε την τιμή και την υπόληψη του τ. υπουργού, κ. Ευάγγελου Γιαννόπουλου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ