Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Πλάτες» στο ξεκλήρισμα των αγροτών!

Το ξεκλήρισμα των αγροτών, που επισφραγίστηκε από τις αποφάσεις των «15» στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, χειροκροτεί η ηγεσία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το ότι εμπαίζει άγρια τους αγρότες, στα οξυμένα προβλήματα των οποίων δημαγωγεί ασύστολα, με στόχο την ενσωμάτωση της αγανάκτησής τους και την υφαρπαγή της ψήφου τους.

Η επίσημη αντίδραση της ΝΔ στην ταφόπλακα που έβαλαν ουσιαστικά οι «15» - και - στους Ελληνες αγρότες με την άγρια περικοπή των αγροτικών κονδυλίων, έρχεται να επαναβεβαιώσει ότι δε διαφοροποιείται στο ελάχιστο από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Αντίθετα, βάζει πλάτες για να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και χωρίς «κοινωνικές εκρήξεις» το σφάξιμο των αγροτών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος, εκφράζεται ...«η ικανοποίηση» της ηγεσίας της ΝΔ για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για τη διεύρυνση της ΕΕ, οι οποίες, μάλιστα, «συνιστούν δικαίωση των θέσεων» της ΝΔ! Ειδικά για τις εξελίξεις στον τομέα της ΚΑΠ, παρόλο που διαπιστώνεται πως «φαίνεται, ξεκάθαρα πια, ότι από το 2006 και μετά θα υπάρξει μείωση των επιδοτήσεων για τον αγροτικό τομέα», ωστόσο το διά ταύτα είναι η άσφαιρη κριτική στην κυβέρνηση για τη μέχρι τώρα «αναποτελεσματική» πολιτική της, γιατί «δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες, οι οποίες αφειδώς μάς εδίδοντο από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι σήμερα». Για το από εδώ και πέρα, περιορίζεται να ψελλίσει, περισσότερο για να ρίξει στάχτη στα μάτια, ότι η κυβέρνηση «υποχρεούται να διασφαλίσει ότι με τη νέα ΚΑΠ» οι εισροές από την Ευρωπαϊκή Ενωση «δε θα περιοριστούν με τρόπο άδικο για τη χώρα μας», χωρίς, όμως, να διευκρινίζει πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Αντίθετα, τάσσεται υπέρ της διατήρησης της ΚΑΠ και στο μέλλον και υπέρ της (νεοφιλελεύθερης) «μεταρρύθμισης» στη γεωργία.

Παρόμοια ήταν η στάση της ηγεσίας της ΝΔ στο θέμα του ευρωστρατού, κουρελιάζοντας παλαιότερους λεονταρισμούς περί βέτο, παρόλο που υιοθετείται από τους «15» αυτούσιο το κείμενο της Αγκυρας. Ο εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι η ΝΔ «θα μελετήσει τα επίσημα κείμενα, τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα και θα τοποθετηθεί με υπευθυνότητα και, όπως πάντα, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον και μόνον».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ