Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμπόριο ελπίδων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Χιλιάδες θέσεις εργασίας προβλήθηκαν και χτες από τα πρωτοσέλιδα ορισμένων εφημερίδων, δημιουργώντας σύγχυση στους ενδιαφερόμενους αλλά και τον αναγκαίο εντυπωσιασμό προκειμένου να πουληθούν περισσότερα φύλλα. Οι πρώτες σελίδες των εφημερίδων χρησιμοποιούνται ξανά για ένα ιδιότυπο εμπόριο, ένα εμπόριο ελπίδας.

Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, ότι αρκετές εφημερίδες απέκτησαν όψιμο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της εργασίας και έτρεξαν να συμπεριλάβουν στην ύλη τους ειδικά ένθετα. Τα τελευταία ελάχιστα ασχολούνται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνεργοι και εργαζόμενοι ή με τις αιτίες που τα προκαλούν. Αντίθετα, εμπορεύονται και, μάλιστα, αρκετές φορές με χυδαίο τρόπο, το πρόβλημα ζωής ή θανάτου, που αντιμετωπίζουν όσοι αναζητούν εναγωνίως μια θέση εργασίας.

Κι έτσι, ικανοποιούνται πολλοί στόχοι ταυτόχρονα. Ανάμεσά τους και η παραμονή στο απυρόβλητο της κυβερνητικής πολιτικής. Στην εποχή της μερικής εργασίας, της προσωρινής, της πολυειδικότητας, της συχνής εναλλαγής εργασίας, αλλά και του αγώνα εναντίον όλων αυτών, εφημερίδες «πρασινογάλαζων» αποχρώσεων αμβλύνουν τις αιχμηρές άκρες της πραγματικότητας και εκμεταλλεύονται τα όνειρα των άνεργων για μια καλύτερη ζωή, αποσπώντας τους μερικά ευρώ παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ