Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον

Το πατριωτικό τους καθήκον έπραξαν για μια ακόμα φορά οι φιλειρηνιστές της Λάρισας, «υποδεχόμενοι» με αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις τον Αμερικανό ανθύπατο Νίκολας Μπερνς, ο οποίος την περασμένη βδομάδα επισκέφτηκε το νομό, όπως επισημαίνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, η οποία, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «αυτή η πατριωτική στάση του λαού ανησυχεί τον Νίκολας Μπερνς, καθώς και όλους όσοι στη χώρα μας εργάζονται με δουλικότητα και υποτέλεια για να εδραιωθεί αυτή η πολιτική».

«Είναι γνωστό - υπογραμμίζει στη συνέχεια - ότι ο Νίκολας Μπερνς κινείται και συμπεριφέρεται στη χώρα μας, ως εκπρόσωπος των επικυρίαρχων, που έχουν σκοπό να δέσουν ακόμα παραπέρα την Ελλάδα στο άρμα του ιμπεριαλισμού και να μετατρέψουν την πατρίδα μας σε ορμητήριο κατά όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής».

«Ολες οι κινήσεις, καθώς και οι προκλητικές δηλώσεις - σημειώνει - ήταν αποκαλυπτικές για το νόημα αυτής της επίσκεψης, καθώς κάλεσε τις αρχές να εργαστούν για να διασφαλίσουν την πετυχημένη λειτουργία των Στρατηγείων στην περιοχή μας και να μην επιτρέπουν στο λαό να αντιδρά στη στρατιωτική κατοχή, που επιβάλλει το Στρατηγείο και στους κινδύνους που συνεπάγεται η λειτουργία του. Είπε, μάλιστα, ότι ο λαός μας με ανυπομονησία περίμενε τη λειτουργία των Στρατηγείων και χαρακτήρισε τις σχέσεις υποτέλειας με τις ΗΠΑ, που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, ως τις καλύτερες που είχαν ποτέ οι δύο χώρες...».

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας σημειώνει ακόμα ότι «με ύφος ανθύπατου προς υποτελείς, έδωσε εντολή να αντιμετωπιστεί με κάθε αυταρχικό μέσο το φιλειρηνικό, αντιπολεμικό κίνημα του λαού μας, που αντιδρά στη ΝΑΤΟική παρουσία στην περιοχή μας, στα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά σχέδια και αγωνίζεται για την Εθνική Ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά του».

Και καταλήγει: «Ο λαός της περιοχής μας με τις αγωνιστικές του παραδόσεις έχει τις δικές του αξίες και τα δικά του οράματα. Κάνοντας το πατριωτικό του καθήκον, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και την πατρίδα του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ