Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Η υπεράσπιση του «Ρ» μάς αφορά όλους

Ο δημοσιογράφος Θύμιος Παπανικολάου σε δήλωσή του επισημαίνει τα εξής: «Οι διώξεις που υφίσταται ο "Ριζοσπάστης" είναι μία κυνική και απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Είναι μια ωμή πολιτική δίωξη που αποτυπώνει τη φαιά φιλοσοφία της κυβέρνησης. Τη φιλοσοφία της φίμωσης των ενοχλητικών ιδεών και της τρομοκράτησης αυτών που αντιστέκονται.

Η τρομοκρατική αυτή υστερία κατά μιας κομμουνιστικής εφημερίδας δεν αποκαλύπτει μόνο την αντιδημοκρατική θηριωδία του "εκσυγχρονιστικού" νεοφιλελευθερισμού. Δίνει και το εφιαλτικό στίγμα της "Νέας Τάξης": Τον ολοκληρωτισμό της μιας σκέψης...

Οι διώξεις όμως κατά του "Ρ" αποκαλύπτουν και κάτι άλλο: Τη συνενοχή και υποκρισία όλων εκείνων που κόπτονται δήθεν για τις ελευθερίες του Τύπου και τα δημοκρατικά δικαιώματα του πολίτη. Οι περισσότεροι από αυτούς κλείνουν τα μάτια μπροστά σε αυτές τις αποκρουστικές μορφές δίωξης και τρομοκρατίας και δέχονται αδιαμαρτύρητα την υπέρμετρη χυδαιότητα και αντιδημοκρατική αλαζονεία του υπουργού Δικαιοσύνης.

Μπροστά σε τέτοια κρούσματα πολιτικών διώξεων, φίμωσης των ιδεών, τρομοκρατίας και χυδαιότητας η σιωπή είναι έγκλημα...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ