Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Σε νέα ύψη ο λαϊκισμός

Σε νέα ύψη εκτοξεύτηκε ο λαϊκισμός που «εκπέμπει» σε κάθε εμφάνισή του ο Δ. Τσοβόλας. Ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στα γραφεία των κομμάτων για να μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τα οικονομικά τους, κατά την προεκλογική περίοδο, ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ να οριστούν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο Δ. Τσοβόλας προχώρησε στην παραπάνω δήλωση, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον έλεγχο των δαπανών των κομμάτων, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Λαμία. Πρότεινε επίσης στο προεδρείο της Βουλής να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία από το ΔΗΚΚΙ, για «να ελεγχθεί η διαχείριση των των χρημάτων των κομμάτων που θα δαπανηθούν κατά την προεκλογική περίοδο». Προφανώς ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ θέλει, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, να παρουσιαστεί στα μάτια του ελληνικού λαού ως ο πολιτικός που θα εξυγιάνει... τις οικονομικές «παρεκτροπές» των μεγάλων κομμάτων.

Παράλληλα, ο Δ. Τσοβόλας ξανάφερε στην επικαιρότητα τις μετεκλογικές συμμαχίες, αφήνοντας ανοιχτό για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αν αυτό εγκαταλείψει, όπως ο ίδιος ανέφερε, τη συντηρητική και αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια! Τώρα, βέβαια, πώς το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει τη συγκεκριμένη πολιτική του στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα, μόνο ο Δ. Τσοβόλας μπορεί να το εξηγήσει. Σίγουρα όμως με τον τρόπο αυτό προετοιμάζει το κλίμα για μια πιθανή μετεκλογική συμμαχία...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ