Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ... δεύτεροι

ΔΕ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ δα και καμιά έκπληξη κάτι «νέα», που προέκυψαν χτες όλως τυχαίως από τη Θεσσαλονίκη, πως ο Ακης θα θέσει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αν ο Σημίτης χάσει τις εκλογές...

Για να είμαστε και πιο ακριβείς, έτσι και χάσει τις εκλογές ο Σημίτης (κάτι που φυσικά δεν είναι και απίθανο κι ας λένε οι φιλοκυβερνητικές φυλλάδες), ακόμα και ο ...αναπληρωτής θυρωρός της Χαριλάου Τρικούπη θα θέσει θέμα εξουσίας!

Διότι είναι γνωστοί οι ηθικοί κανόνες που επικρατούν στο «μετα-παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ. Που μπορούν κάλλιστα να συμψηφιστούν στον εξής έναν: «Πάντα σε περιμένουν στη γωνία».

Σε περίπτωση, λοιπόν, που η «εκσυγχρονιστική ομάδα» που ηγείται του Κινήματος δεν κερδίσει, δεν έχουμε παρά να... κλείσουμε την αυλαία της συμπόνιας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και να τους αφήσουμε να τον... ξεκοκαλίσουν με την ησυχία τους.

ΠΑΝΤΩΣ αν ο Σημίτης έχει προβληματάκια με τον Ακη, τι να πει κι ο Καραμανλής με την Ντόρα, που οι φήμες λένε ότι έχει δεχτεί πλήθος προσπαθειών γεφυροποίησης των όποιων πολιτικών χασμάτων.

Οπως και να το κάνουμε, πάντως, μια Ντόρα, που να λέει και να κάνει ό,τι θέλει, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορεί να τύχει στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη «χυλόπιτα» Αβραμόπουλου, μάλιστα...

ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ καλό θα ήτανε να «μαζέψουν» λίγο τους τίτλους που βάζουνε για εγκληματικές ενέργειες, όπου δράστες είναι αλλοδαποί. Το 'χουμε πει κι άλλες φορές, πλην όμως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Αλλο πράγμα η προσπάθεια δημιουργίας ελκυστικών πρωτοσέλιδων θεμάτων και άλλο πράγμα η τρομολαγνία και η καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας. Υποτίθεται μάλιστα ότι οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν λίγο πιο σοβαρά το θέμα από τα κανάλια. Κι έτσι θα έπρεπε να είναι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ