Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ
Αρνείται να πάρει θέση για τον μικρό Ελιάν

Αρνείται να πάρει θέση και να επέμβει στην υπόθεση του μικρού Κουβανού Ελιάν, ο οποίος κρατείται παράνομα στις ΗΠΑ, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κ. Αλυσσανδράκης είχε υποβάλει Ερώτηση στο Συμβούλιο, σχετικά με την επιστροφή του μικρού Κουβανού Ελιάν στην οικογενειακή του εστία.

Το Συμβούλιο, στην απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή, κάνει απλώς περιγραφή της κατάστασης, λέγοντας ότι η ΕΕ γνωρίζει την απόφαση της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ο πατέρας του Ελιάν, Χουάν Γκονζάλες, κάτοικος Κούβας, είναι ο μόνος αρμόδιος από νομικής πλευράς να ομιλεί εξ ονόματος του γιου του, σε ό,τι αφορά το καθεστώς του ως μετανάστη στις ΗΠΑ.

Το Συμβούλιο τονίζει στην απάντησή του ότι η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης, παίρνοντας υπόψη τους στενούς δεσμούς που έχει με τον γιο του αφ' ενός και αφ' ετέρου τη σαφή δήλωσή του ότι επιθυμεί να επιστρέψει ο Ελιάν το συντομότερο δυνατόν κοντά του, αποφάσισε πως ο Ελιάν πρέπει να επιστρέψει κοντά στον πατέρα του και ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου αυτή η επιστροφή να πραγματοποιηθεί στις 14 Γενάρη του 2000. Στη συνέχεια, το Συμβούλιο ενημερώνει τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για τη μη πραγματοποίηση αυτής της απόφασης, παρόλο που είναι βασισμένη στα γεγονότα και στους νόμους, επειδή οι «δικηγόροι» του Μαϊάμι έκαναν προσφυγή στο αρμόδιο ομοσπονδιακό δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ