Παρασκευή 5 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Στο πλευρό των επαγγελματοβιοτεχνών

Κλιμάκιο της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης» Κατερίνης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σάββα Σιδηρόπουλο και τον συνεργαζόμενο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από το χώρο του ΔΗΚΚΙ Νίκο Παπανικολάου, επισκέφτηκε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Πιερίας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών του νομού, που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες και η επίλυσή τους είναι δύσκολη. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η κατασκευή του βιοτεχνικού πάρκου σχεδιάζεται για χρόνια αλλά ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα δεν υπάρχει. Το κυκλοφοριακό σε συνάρτηση με το χώρο λειτουργίας της κεντρικής αγοράς αποτελεί μεγάλο πρόβλημα με τραγικές συνέπειες για τους επαγγελματίες. Επιπλέον, η Δημοτική Αστυνομία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση των επαγγελματιών - βιοτεχνών με τον τρόπο που χειρίζεται τα κυκλοφοριακά θέματα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Σιδηρόπουλος, τόνισε ότι όσον αφορά το κυκλοφοριακό «οι ρυθμίσεις επί των ρυθμίσεων» που γίνονται συνέχεια τα τελευταία χρόνια αποτελούν πρόχειρη λύση. Η σωστή και μόνιμη λύση θα δοθεί με ειδικές επιστημονικές μελέτες του προβλήματος και την πλήρη, όχι αποσπασματική, εφαρμογή τους.

Οσον αφορά το βιοτεχνικό πάρκο, η ΔΑΚ είναι υπέρ της κατασκευής του, με τη βασική προϋπόθεση ότι ο χώρος θα διατεθεί στους επαγγελματίες - βιοτέχνες με ελάχιστο, συμβολικό τίμημα, για να αποτελέσει κίνητρο να μεταφέρουν εκεί τις δραστηριότητές τους. Ο έλεγχος και η διαχείριση επίσης του βιοτεχνικού πάρκου είναι σοβαρό θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον κλάδο.

Η ΔΑΚ, τόνισε ο Σάββας Σιδηρόπουλος, είναι αντίθετη με τις νέες τοπικές φορολογίες. Η ΤΑ πρέπει να διεκδικεί πόρους από το κράτος που είναι θεσμοθετημένοι και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα. Η ΔΑΚ δεσμεύεται ρητά, τόνισε, να διεκδικήσει χρηματοδότηση του δήμου από το κράτος και την ΕΕ και δε θα καταφύγει στην τοπική φορολογία. Τόνισε επίσης, ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να παίρνει στα σοβαρά υπόψη τις προτάσεις των φορέων για τα ζητήματα που τους αφορούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ