Παρασκευή 5 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε τον κ. Χρυσοχοΐδη για το παραλήρημα τρομολαγνείας που μας χαρίζει αυτές τις νεκρές μέρες. Η βόμβα που τοποθετήθηκε στον Πειραιά και επέστρεψε αυτόματα στον αποστολέα της, μαζί με διάφορα άλλα αντικείμενα απαραίτητα σε κάθε τρομοκράτη ήταν ικανά να καταστήσουν ολόκληρο το έθνος σε δαιμόνιο ντετέκτιβ. Τα ένδοξα ονόματα των θεωρητικών τακτικής του πολέμου Ζομινί, ενός Ελβετού που υπηρέτησε υπό τον Ναπολέοντα, του Σαξ, που νίκησε στη μάχη του Φοντενουά, και του Γκιμπέρτ, γνωστού από το δοκίμιό του περί τακτικής, χλομιάζουν μπροστά στις αναλύσεις των Τράγκα - Κακαουνάκη. Το κόλπο έπιασε. Ο Νεοέλληνας, μετά το ατροφικό Μουντιάλ, είχε ανάγκη, για να ξεχαστεί όπως πάντα, από μια δυνατή δόση τρομοκρατίας με αρκετό σασπένς.

Ευχαριστούμε τους μεγαλοεκδότες, τους μεγαλομεγάλους γενικώς, γιατί, με το μαγικό κόσμο που μας προσφέρουν μέσω των εντύπων τους, όπου συχνά φιλοξενούν ιστορίες για εγκληματικά στοιχεία και άλλα συναφή, καταφέρνουν και να μας τρομάζουν και να αυξάνουν το τιράζ. Εμείς τρέχουμε πάλι στον τέταρτο τόμο του Κεφαλαίου του ποιητή Μαρξ και από τις Θεωρίες της υπεραξίας ξεχωρίζουμε το απόσπασμα: «Ο εγκληματίας παράγει μια εντύπωση, εν μέρει ηθική, εν μέρει τραγική, αναλόγως, κι έτσι προσφέρει μια "υπηρεσία" στη διακίνηση των ηθικών και αισθητικών συγκινήσεων του κοινού. Δεν παράγει μόνο συγγράμματα ποινικού δικαίου, ούτε απλώς τους ποινικούς κώδικες και τους νομοθέτες, παράγει και τέχνη, ωραία λογοτεχνία, μυθιστορήματα, ακόμη και τραγωδίες, όπως αποδεικνύουν όχι μόνο η Ενοχή του Μύλνερ και οι Ληστές του Σίλλερ αλλά και αυτός ο Οιδίπους και ο Ριχάρδος ο Τρίτος. Ο εγκληματίας σπάζει τη μονοτονία και την καθημερινή ασφάλεια της αστικής ζωής. Ετσι την προστατεύει από την τελμάτωση και προκαλεί την ανήσυχη ένταση και την κινητικότητα, χωρίς τις οποίες θα αμβλυνόταν ακόμα και η ορμή του ανταγωνισμού».

Ευχαριστούμε την εθνική σταρ κ. Αγγελοπούλου, που σαν την Κίρκη, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αρχίζει να μας μεταμορφώνει: εθελοντής - χαφιές - γκαρσόνι είναι το τρίπτυχο εξέλιξης του πατρίς - θρησκεία - οικογένεια.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ