Παρασκευή 5 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΝΙΔΙ
Σύλληψη αγωνιστή για... παρακώλυση συγκοινωνιών

Με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών δικάζεται αύριο στο Αυτόφωρο ο Ν. Γκέσουρας, επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση κατοίκων του Μενιδίου εναντίον των σχεδιασμών για τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Χτες ο Ν. Γκέσουρας, έλαβε τηλεφώνημα από τον Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου, προκειμένου να προσέλθει εκεί για το λόγο της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Οταν προσήλθε, μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου και συντάχθηκε η δικογραφία. Το τηλέφωνο του Ν. Γκέσουρα βρήκε η αστυνομία από τον αριθμό του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια προφανώς του «έργου» της παρακολούθησης των συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονταν για την υποβάθμιση της πόλης τους από τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Συγκεκριμένα, προχτές το απόγευμα, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην οδό Κ. Παλαμά, στα όρια ανάμεσα στους Δήμους Μενιδίου και Αγ. Αναργύρων, ζητώντας έτσι να μην υπογειοποιηθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν κατάληψη στις γραμμές του τρένου και συγκεκριμένα στην 8η στάση Μενιδίου, από τις 7:45 έως τις 9:30 περίπου το βράδυ. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο του Ν. Γκέσουρα, κατέγραψαν τον αριθμό του και χτες τον κάλεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Στο πλευρό του Ν. Γκέσουρα βρέθηκαν χτες μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Αγίων Αναργύρων του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας το δικαίωμα των κατοίκων να διεκδικούν και μ' αυτόν τον τρόπο λύσεις σε όφελός τους.

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Αναργύρων ισχυρίστηκε ότι είναι υποχρεωμένος από το νόμο να συντάξει τη δικογραφία. Για μια ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες της αυταρχικής συμπεριφοράς του κράτους απέναντι σε κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις κατοίκων και του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ