Τετάρτη 19 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η μόνη λύση

Πού βρίσκεται η λύση στη Μέση Ανατολή;

Σίγουρα, η λύση δε βρίσκεται στην απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να περιφράξει με ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα (!) τις αυτόνομες παλαιστινιακές περιοχές. Η λύση δε βρίσκεται στην τακτική των θηριωδιών τύπου Τζενίν. Καμία λύση δεν υπάρχει στην πολιτική των αντιποίνων, στην ισοπέδωση ολόκληρων χωριών και πόλεων, μετά από κάθε επίθεση αυτοκτονίας των απελπισμένων της Ιντιφάντα. Καμία λύση δεν μπορεί να βρεθεί, αν αμφισβητείται στην πράξη το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να εκφράζει τη βούλησή του, να εκλέγει και να εκπροσωπείται από τους ηγέτες του.

Η λύση στη Μέση Ανατολή δε βρίσκεται εκεί που την τοποθετεί το συμφέρον των ισχυρών δυνάμεων, ειδικότερα των ΗΠΑ, οι οποίες υποθάλπουν και αξιοποιούν τις αντιπαλότητες, με μόνο στόχο τη διαιώνιση της παρουσίας τους στην περιοχή και την εξυπηρέτηση των στρατηγικών τους στόχων.

Λύση στη Μέση Ανατολή δεν είναι δυνατό να υπάρξει παρά μόνο με έναν τρόπο: Τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Είναι η μόνη αλήθεια και φέρει τη σφραγίδα ποταμών αίματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ