Τετάρτη 19 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δίνει «επιχειρήματα» στην κυβέρνηση

Επιχειρήματα και «πατήματα» στην κυβέρνηση για να περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο δίνει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία δύσκολα κρύβει την ικανοποίησή της γιατί, εκτός των άλλων, απαλλάσσεται από ένα «μεγάλο αγκάθι» ως «επόμενη κυβέρνηση».

Εχοντας ως δεδομένο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα υπερψηφίσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, η ηγεσία της ΝΔ διαθέτει την πολυτέλεια να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και για «ατολμία», με την έννοια ότι δεν είναι αρκούντως αντεργατικές οι διατάξεις, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δημαγωγεί κοπτόμενη για την «τύχη των συντάξεων». Στο πλαίσιο αυτό η χτεσινή σύσκεψη των συντονιστών υπό τον Κ. Καραμανλή προσδιόρισε την τακτική του κόμματος στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτή, η ΝΔ θα θέσει, πιθανότατα σήμερα, ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και στη συνέχεια θα αποχωρήσει.

«Το νομοσχέδιο δεν επιλύει, σε βάθος χρόνου και με βιώσιμο τρόπο, τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά τα μεταθέτει στο μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί, δεν έχει την τόλμη να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει». Την ίδια στιγμή δε διστάζει να «παίζει» με την «ανασφάλεια» των εργαζομένων. «Αυτό που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι νόμος για την ασφάλεια, είναι νόμος για την ανασφάλεια του Ελληνα πολίτη, των συνταξιούχων», σημείωσε και συνέχισε: «Είναι σαν να τιμωρεί τους εργαζόμενους σε μια διαρκή αγωνία για το μέλλον τους, για την τύχη των συντάξεών τους. Υπάρχει έλλειμμα ασφάλισης, όπως υπάρχει και έλλειμμα κυβέρνησης». «Η περίφημη ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης είναι μια ακόμη απορύθμιση του συστήματος», κατέληξε.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία και η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει οικονομική πολιτική, αλλά μια ανεύθυνη προεκλογική διαχείριση, η οποία προσπαθεί να συντηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση», υποστήριξε ο Θ. Ρουσόπουλος.

Σήμερα ο Κ. Καραμανλής θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Παράλληλα, στη Ρηγίλλης εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την υποψηφιότητα που θα υποστηριχτεί για την υπερνομαρχία της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό ορισμένα ηγετικά στελέχη προωθούν την υποψηφιότητα της Ελ. Βόζενμπεργκ, πρώην εκπροσώπου Τύπου του ΚΕΠ. Ο Κ. Καραμανλής, πάντως, κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο συνεργάτες του αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο υποστήριξης της παραπάνω υποψηφιότητας αν αυτό «επιβεβαιωθεί» από τα γκάλοπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ