Τετάρτη 19 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμασίες για τη Σεβίλλη

Η ελληνική κυβέρνηση, καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να συντονίσει τις κινήσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Σεβίλλης, η οποία ξεκινά τις εργασίες της την προσεχή Παρασκευή. Χτες ο πρωθυπουργός συνομίλησε για την ατζέντα της Συνόδου με την ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομίας και Δημοσίας Τάξης.

Αν και το ενδιαφέρον στα ελληνικά ΜΜΕ έχει επικεντρωθεί στο θέμα του λεγόμενου ευρωστρατού και στο κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχτεί το γνωστό κείμενο της Αγκυρας, στη Σύνοδο Κορυφής στη Σεβίλλη οι εταίροι αναμένεται να συζητήσουν και να συμφωνήσουν σε μια κοινή μεταναστευτική πολιτική. Κάτω από αυτόν το μανδύα οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να προωθήσουν πολιτικές απόλυτα προσαρμοσμένες στο νέο «τρομοκλίμα» που καλλιεργεί η Ουάσιγκτον.

Αναφορικά με το θέμα του ευρωστρατού, ο υπουργός Εξωτερικών, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και είναι σκληρή». Σημείωσε, δε, ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο της άρσης του ελληνικού βέτο, στην περίπτωση που καλυφθούν όλα τα ζητήματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά.

Για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα που να μας πείσει ότι είναι έτοιμη μια συμφωνία στο θέμα του ευρωστρατού». Ανέφερε ότι «κάθε στιγμή εκδηλώνονται πρωτοβουλίες, και ως το Σάββατο, που θα ολοκληρωθεί η Σύνοδος Κορυφής της Σεβίλλης, μπορεί να εκδηλωθούν και άλλες πρωτοβουλίες», και επισήμανε ότι «έως τότε θα διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περιθώρια συμφωνίας ή αν υπάρχει διαφωνία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ