Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Στο δημοτικό συμβούλιο οι προτάσεις για το γάλα

Συνεχίζουν την αποχή από την εργασία τους, που ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα, ζητώντας να τους δοθούν σε χρήματα οι παροχές σε γάλα - υπολογίζουν ότι αντιστοιχούν σε 280.000 δραχμές στον καθένα.

Χτες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από το αμαξοστάσιο μέχρι το Δημαρχείο, όπου είχαν εκ νέου συνάντηση με τον δήμαρχο, Ν. Ρογκάκο. Ο δήμαρχος υπενθύμισε πως η Περιφέρεια έχει κρίνει παράνομο να δοθούν οι παροχές γάλατος σε χρήματα και επανέλαβε τις προτάσεις που τους είχε κάνει στην προηγούμενη συνάντηση. Δηλαδή, να δοθεί ένα μέρος των χρημάτων άμεσα, μέσω διατακτικής που θα μπορέσουν να εξαργυρώσουν οι εργαζόμενοι σε καταστήματα. Το δε υπόλοιπο να δοθεί μετά την προκήρυξη των εκλογών, μέσω των υπερωριών κατά την εκλογική διαδικασία.

Από την πλευρά της η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου των Εργαζομένων επέμεινε πως μπορεί να γίνει εκταμίευση χρημάτων από το ταμείο του δήμου, παρότι κάτι τέτοιο έχει κριθεί παράνομο από την Περιφέρεια. Υποστήριξε πως αυτό είναι δυνατόν, αν υπάρξει σχετική γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του δήμου. Οι σχετικές προτάσεις επρόκειτο να συζητηθούν αργά χτες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανάλογα να λήξουν ή όχι την απεργία τους οι εργαζόμενοι.

Κατά τη συνάντηση που είχαν χτες αντιπροσωπεία της διοίκησης του Σωματείου και ο δήμαρχος, ο τελευταίος είπε πως από σήμερα θα ξεκινήσει η καταβολή των χρημάτων των εργαζόμενων στη Δημοτική Επιχείρηση, που δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ