Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχίζει σήμερα το 7ο Συνέδριο της ΟΣΥΠΑ

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), αλλά και το «αύριο» των εργαζομένων σ' αυτή, με ξεκάθαρες τις επιλογές της κυβέρνησης για τη διάλυση της υπηρεσίας, αρχίζουν σήμερα οι 3ήμερες εργασίες του 7ου τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ).

Στο συνέδριο, που θα κλείσει τις εργασίες του μεθαύριο Πέμπτη, θα γίνει απολογισμός πεπραγμένων, θα καθοριστεί ο προγραμματισμός δράσης για τα επόμενα δύο χρόνια και θα εκλεγεί η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας.

Τα στελέχη της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΕΣΚ/ΥΠΑ (ΕΣΑΚ), από το βήμα του συνεδρίου θα υποστηρίξουν την πάγια θέση της παράταξης και ομόφωνη θέση όλων των συνεδρίων της ομοσπονδίας για «ΥΠΑ ενιαία και δημόσια, αποκλειστικά υπεύθυνη για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση όλων των πολιτικών αεροδρομίων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου των Σπάτων». Παράλληλα, θα επιδιώξουν να φέρουν στο κέντρο του ενδιαφέροντος των συνέδρων, τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους γενικά, αλλά και την τύχη των υπαλλήλων της ΥΠΑ, όπως αυτή προδιαγράφεται από τις προθέσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διάλυση της υπηρεσίας και την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων τομέων της. Αυτές οι προθέσεις είναι σήμερα «χειροπιαστές», καθώς με την υπ' αριθμ. Δ10/Α/4918/244/1-2-2000 απόφαση του διοικητή της ΥΠΑ, συγκροτείται επιτροπή, που ουσιαστικά το έργο της είναι να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους ότι δήθεν μετά την κατάργηση του Κρατικού Αερολιμένα της Αθήνας ως κρατικής υπηρεσιακής μονάδας, θα ενταχθούν στο νέο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα ή θα απασχοληθούν σ' αυτό για εξωτερική παροχή υπηρεσιών «σε περίπτωση που ήθελε παρασχεθούν σ' αυτό από την ΥΠΑ...».

Τα στελέχη της ΕΣΚ θα ζητήσουν από τους συνέδρους να εξουσιοδοτήσουν το Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΠΑ για αγωνιστική διεκδίκηση του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα της υπηρεσίας. Ανάμεσα στις προτάσεις που θα υποβάλουν, περιλαμβάνονται, επίσης, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να μην «περάσει» η ανατροπή του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος, των εργασιακών σχέσεων, καθώς και του συστήματος υγείας και πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ