Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑμΕΑ»
Να εξυγιανθεί η Συνομοσπονδία

Συνέδριο μαϊμού και ως προς τη σύνθεση των συνέδρων και ως προς τις διαδικασίες χαρακτήρισαν το 4ο Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 και 19 του Φλεβάρη, οι εκπρόσωποι της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» (ΕΣΚ-ΑμΕΑ). Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες κατήγγειλαν πως όποιος θέλει μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτα μέλος αναπηρικού σωματείου, πως δεν υπάρχει μητρώο μελών και πως ακόμη αν και απαγορεύεται από το Καταστατικό σε πολλούς συλλόγους αναπήρων ψηφίζουν με εξουσιοδοτήσεις. Αποτέλεσμα, μέσα από αυτά τα φαινόμενα να εκλέγονται νόθοι αντιπρόσωποι, οι οποίοι στηρίζουν την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.

Απόδειξη των μεθοδεύσεων που στήνει η σημερινή ηγεσία της ΕΣΑΕΑ είναι η απόφασή της να πραγματοποιήσει τις νέες εκλογές το ερχόμενο Σάββατο το πρωί. Πριν ολοκληρωθούν δηλαδή οι τοποθετήσεις των συνέδρων και την ημέρα που οι μισοί τουλάχιστον νεφροπαθείς σύνεδροι, όπως καλά γνώριζαν, θα υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Απόφαση που όπως χαρακτήρισαν εκπρόσωποι του συλλόγου νεφροπαθών που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη της ΕΣΚ, «τους αποκλείει στην ουσία από τις εκλογές».

Παρουσιάζοντας οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών για τα οικονομικά της ΕΣΑΕΑ, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στη Συνομοσπονδία κατόπιν εντολής του εισαγγελέα και μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΕΣΚ, τόνισαν πως προχώρησαν στις 7 Ιουλίου 1998 στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς μετά τη δέκατη αναβολή συζήτησης των καταγγελιών στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τις Συνομοσπονδίας από το Μάη του 1997 που είχαν ζητήσει από το ΔΣ να ελέγξει τα οικονομικά. Είχαν μάλιστα ενημερώσει εγγράφως τη Βουλή, τους αρμόδιους υπουργούς και την Εργατική Εστία που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα της ΕΣΑΕΑ και όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ, «όλοι γνώριζαν τι συμβαίνει σε σχέση με τα οικονομικά στη Συνομοσπονδία».

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ, ενόψει του συνεδρίου, παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης που στόχο έχουν τη συσπείρωση και την κοινή δράση όλων όσων αναγνωρίζουν πως δεν πάει άλλο και είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν μέχρι την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των ΑμΕΑ.

Οπως τόνισαν, «ένα ριζοσπαστικό, αναπηρικό κίνημα πρέπει να παλεύει για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη δουλιά όλων των ικανών προς εργασία ΑμΕΑ, την κατοχύρωση ενός δημόσιου και δωρεάν για όλους συστήματος υγείας, πρόνοιας, παιδείας με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, τη δημιουργία δημόσιας δωρεάν και υψηλής ποιότητας Ειδικής Αγωγής, προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής».

Αναφερόμενοι στα επιδόματα τόνισαν πως «χρειάζεται η επέκτασή τους και στις κατηγορίες που δεν το παίρνουν, η αύξησή τους στις κατηγορίες που είναι απαράδεκτα χαμηλό, καθώς και η μετατροπή του κοινωνικού επιδόματος σε κοινωνική σύνταξη που σαν βάση θα έχει τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη και θα δίνεται στους άνεργους, τους ανίκανους για εργασία και στους ανασφάλιστους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ