Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οι Μαυρογιαλούροι

Αυτό πια ξεπερνάει τα όρια του αίσχους! Οποιος έπιασε στα χέρια του εφημερίδα την Κυριακή θα νόμιζε ότι σήκωνε...20 κιλά (ιδιαίτερα ορισμένες γνωστές και μη εξαιρετέες)! Και πράγματι, τόσο θα ζυγίζουν από δω και πέρα οι εφημερίδες. Βλέπετε τόσο ζυγίζουνε όλα αυτά τα ιλουστρασιόν, πολύχρωμα φυλλαδιάκα, με τα οποία οι υπουργοί της κυβέρνησης του κ.Σημίτη θυμήθηκαν να διαφημίσουν το «έργο» τους, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου. Ψέματα με το κιλό, δηλαδή. Ψέματα που ο λαός τα πληρώνει χρυσάφι, για να μπορούν κάποιοι να ψηφοθηρούν ανερυθρίαστα. Διαβάστε τίτλους και βγάλτε συμπέρασμα: «Ανοιχτή πόρτα στην απασχόληση - Τα προγράμματα του 2000», υπογραφή Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σελίδες 22 το εν λόγω φυλλαδιάκι του κ. Παπαϊωάννου και του κ. Πρωτόπαππα... «Το Μετρό μπαίνει στη ζωή μας», υπογραφή Υπουργείο Περιβάλλοντος και Δημοσίων Εργων σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Σελίδες 24 το φυλλαδιάκι του κ. Λαλιώτη και του κ. Μαντέλη... «Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Μια κατάκτηση για τη χώρα και τους πολίτες της». Υπογραφή Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μάλιστα, αυτό το φυλλαδιάκι των 16 σελίδων είχε και ιδιόχειρο σημείωμα - χαιρετισμό του κ. Αρσένη... Κοντά σε αυτά προσθέστε και το φυλλαδιάκι που εξέδωσε ο κ. Ανωμερίτης με υπογραφή «το Υπουργείο Γεωργίας (είναι) κοντά σας», για να μας υπενθυμίσει πόσο καλό είναι για την υγεία να τρώμε πορτοκάλια...

***

Ηπαραπάνω είναι μόνο μια πλευρά της αθλιότητας για την οποία φυσικά ουδόλως ευθύνονται οι εφημερίδες. Διότι το Σαββατοκύριακο, πέραν των φυλλαδίων, είχαμε και ένα μπαράζ διαφημίσεων σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα με αντικείμενο - τι άλλο; - τα «έργα» της κυβέρνησης ανά την επικράτεια. Κάθε χωριό και λακκούβα, κάθε ραχούλα και εργοτάξιο, κάθε ρεματιά και μια... Εγνατία. Ζήτω, λοιπόν, η «δουλευταρού» κυβέρνηση, ζήτω και η καλή μας η ΕΕ, που μας δίνει λεφτά να γίνουμε άνθρωποι... Και μετά από όλα αυτά έχουν μερικοί κυβερνητικοί βουλευτές το θράσος να καμώνονται τους αγανακτισμένους με τον τρόπο που διεξάγεται η προεκλογική αντιπαράθεση! Εχουν το θράσος - όντας υπηρέτες αυτής της πολιτικής που παράγει Μαυρογιαλούρους - να βγαίνουν στα ΜΜΕ, για να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα σχετικώς με τα υπέρογκα ποσά που χρειάζονται, για να αυτοπροβληθούν. Αυτό είναι το πρόβλημά τους. Πώς θα συναγωνιστούν τους συνυποψηφίους τους, που διαθέτουν περισσότερο παραδάκι και μπορούν να σκορπίσουν περισσότερα στο σεργιάνι της ψηφοθηρίας; Αλλά για την εφ' όλης της ύλης αθλιότητα που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας τσιμουδιά. Ούτε λέξη!

***

Ηκυβέρνηση του κ. Σημίτη είναι, πλέον, γνωστού ύφους και ήθους. Εμείς δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα υπηρετήσει αυτό το ύφος και αυτό το ήθος μέχρι τέλος, μέχρι την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου. Ο ορυμαγδός της προεκλογικής προπαγάνδας με λεφτά του Ελληνα πολίτη (είτε προέρχονται από τα ταμεία των υπουργείων, είτε από τα κοινοτικά κονδύλια) θα κάνουν ό,τι μπορούν να συνεχιστεί αμείωτος. Γι' αυτό πρέπει ο κόσμος να ξεσηκωθεί, θέτοντας στο στόχαστρο όλους εκείνους που υποτιμάνε τη νοημοσύνη του. Και πέραν τούτου έχουμε να κάνουμε μια πρόταση: Ας βρεθεί κάποιος να ζυγίσει, να μετρήσει όλο αυτό το προπαγανδιστικό υλικό του ψεύδους. Ετσι, για να ξέρουμε, μετά τις εκλογές, πόσο τελικά... ζυγίζει η «τιμή» κάθε Μαυρογιαλούρου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ