Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες κινητοποιήσεις από τους έκτακτους στους δήμους

Το αίτημά τους, να μονιμοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι στους Δήμους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ανεξάρτητα από το χρόνο προϋπηρεσίας τους, διαδηλώνουν και σήμερα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Υπαλλήλων και Επιτροπών Εκτάκτων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), οι οποίοι θα συγκεντρωθούν, στις έξι το απόγευμα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Προεδρίας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιήσουν στις 17 και 18 του Φλεβάρη, Πέμπτη και Παρασκευή, οπότε έχει κηρύξει πανελλαδική απεργία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΕ) στους ΟΤΑ, με μια σειρά οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Κυρίαρχα παραμένουν τα αιτήματα να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που να αποτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών και να σταματήσουν οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ. Αντίθετα - ζητά η Ομοσπονδία - οι προσλήψεις να γίνονται με βάση τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων, όπου προσδιορίζονται αυστηρά οι πάγιες και εποχιακές ανάγκες. Ανάλογες κινητοποιήσεις με το ίδιο διεκδικητικό πλαίσιο θα γίνουν και στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Αύριο Τετάρτη, πάντως, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής πραγματοποιούν στάση εργασίας, από τις έξι έως τις δέκα το πρωί, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα επανασυνεδριάσουν για να καθορίσουν τις κινητοποιήσεις της επόμενης βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ